Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto daalt, weerstand en verwachting

Tech Robert Kroes 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Aan het begin van de middag bekijken we de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we de verwachting op korte termijn en de weerstand van institutionele beleggers.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt corrigeert na gisteren

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 31.888,82 ($ 37.672,40). Dit is 2,08% lager dan gisteren en ook lager dan tijdens de crypto koersverwachting voor de komende week die we gisterenochtend maakten.

Ook de rest van de cryptomarkt lijkt in correctiemodus na de hoge prijzen van gisteren. OKB (OKB) stijgt met 8 % en de positieve koersen van stable coins verraden een wegtrekkende beweging van beleggers. Voor het overige zien we koersdalingen, waarbij InternetComputer (ICP) met 10,01% het grootste verlies lijdt. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Vooruitzicht Bitcoin prijs blijft bullish, maar…

Hoewel de Bitcoin weer iets terug zakt nadat gisteren zelfs even de grens van $ 40.000,- werd gepasseerd blijft de verwachting op korte termijn bullish. Op dit moment ligt de prijs van de grootste cryptomunt tussen de grenzen van $ 37.350,- en $ 38.420,-. Dit is de In/Out of the Money Around Price (IOMAP), oftewel de prijs waar veel beleggers in het verleden Bitcoin kochten. Als de koers de dag boven deze bandbreedtes weet te sluiten is er ruimte voor groei tot $ 46.000,-.

Weerstand bij institutionele beleggers blijft

Net voor de bull-run van gisteren presenteerde CoinShares haar analyses van de institutionele beleggingen in Bitcoin. Het blijkt dat de institutionele beleggers vorige week ruim $ 28 miljoen uit de markt haalden. Dit is een stijging van liefst 170% ten opzichte van de week ervoor.

Ook Ethereum (ETH) blijkt minder populair bij institutionele beleggers. Zij onttrokken de afgelopen week $ 7,3 miljoen aan de markt.

De pessimistische institutionele beleggers komen in ieder geval niet bij GrayScale vandaan, aangezien zij juist een instroom van $ 2,5 miljoen dollar zagen.

Uiteraard zijn we benieuwd of we de bull-run van gisteren terug zien in de cijfers van komende week.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen