Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 jul 2021

Bitcoin en Crypto koersverwachting week 30: onze analyses met superstart

Het is weer maandag, dus tijd om vooruit te blikken naar de ontwikkelingen van de Bitcoin prijs en de prijzen voor de top 25 cryptomunten in de komende week. Kortom, tijd voor onze crypto koersverwachting.

Aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen, bekijken we eerst de ontwikkelingen voor de Bitcoin van vorige week. Daarna bekijken we de actuele situatie. Zodra we helemaal up-to-date zijn bekijken we de Bitcoin koersverwachting voor de komende week. Dit doen we aan de hand van fundamentele factoren. Die proberen we vervolgens te kleuren met technische analyses.

Zodra we de Bitcoin koersverwachting inzichtelijk hebben herhalen we dezelfde stappen voor de top 25 cryptomunten om zo onze crypto koersverwachting compleet te maken.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

Wij verwachtten op basis van de crypto koersverwachting van vorige week een licht negatieve week. Daarbij tekenden we aan dat de ‘B-word’ conferentie een fikse invloed zou kunnen hebben.

Dat bleek, want tot en met dinsdag daalde de prijs van de Bitcoin. Hierna draaide het sentiment en begon de Bitcoin aan een herstel, al was dat in eerste instantie aarzelend. Di veranderde toen Elon Musk en Jack Dorsey met elkaar in debat gingen op de ‘B-word conferentie’. Beiden bleken enthousiast over de Bitcoin en diverse positieve uitlatingen te doen. Je kunt het hele debat hier terugkijken. Vanaf dat moment sloeg het sentiment om en ging het herstel van de Bitcoin snel, zelfs zo snel dat er een positief weekresultaat op het bord kwam.

De actuele Bitcoin prijs

Ook vanochtend zet de positieve sfeer sterk door. De Bitcoin opent verrassend goed en noteert op het moment van schrijven EUR 32.697,42 ($ 38.526,84). Dit is 10,94% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook veel hoger dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van vorige week. Naast de positieve spin-off van de conferentie komt dit vooral door het gerucht dat Amazon in zou zetten op crypto-betalingen. Hoewel dit slechts een gerucht is gaat de markt er wel mee aan de haal. Dit betekent dat short-posities massaal geliquideerd worden. Op de website van Tradeincrypto.com kun je de hele week, 24 uur per dag, de Bitcoin-koers live volgen.

Zou de koersstijging doorzetten? In de crypto koersverwachting voor de Bitcoin proberen we die vraag te beantwoorden.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 30

Zoals gebruikelijk beginnen we onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin met een fundamentele analyse, waarna we de technische analyses bekijken.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 30

We zien voor de komende week een aantal items op de economische agenda die de koers van de Bitcoin kunnen beïnvloeden. Dit zijn:

  • De EcoFin Meeting, die voor vandaag op de planning staat;
  • Het nieuwe rentebesluit, update van het monetair beleid en persconferentie die de FED woensdag organiseert;
  • de publicatie van de Europese Unie over het vertrouwen van particulieren en bedrijven in de economie en Amerikaanse werkeloosheidscijfers, die we beide donderdag verwachten.

Naarnaast zal het Amazon-gerucht een rol gaan spelen. Men wacht met name op een officiële reactie. Ook de wijze waarop Jack Dorsey en Elon Musk hun positivisme op de conferentie vervolgen speelt een rol. Op de cryptokalender zien we geen evenementen waarvan we een directe invloed op de Bitcoin-koers verwachten.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 30

Als we de technische trendanalyses voor Bitcoin en de Bitcoin oscillatoren bekijken zien we voor beide analyses een koopsignaal. Deze signalen blijven de rest van de week in tact. Als kanttekening geldt dat een geloofwaardige ontkenning van Amazon een fikse tik voor de koers kan betekenen.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 30

Al met al zien we dus na langdurige malaise positieve tekenen. De fundamentele factoren worden gekleurd met positieve technische aspecten. Er zijn twee factoren die de vreugde om het herstel kunnen verstoren. Allereerst kan Amazon de geruchten stevig ontkennen en zo het enthousiasme temperen. Daarnaast gaat de koers richting $ 40.000,- en dat is al vaker een pittige weerstand gebleken. Als men deze niet weet te doorbreken kan dit leiden tot een terugval.

Uiteraard zijn we benieuwd wat we voor de rest van de top 25 cryptomunten kunnen verwachten.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Uiteraard bekijken we ook voor de top 25 cryptomunten eerst de resultaten van de afgelopen week. Hierna gaan we via de actuele situatie naar de crypto koersverwachting voor de top 25 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Ook voor de overige cryptomunten uit de top 25 voorzagen we een licht negatieve week. Door de correlatie met de Bitcoin was ook hier de discussie tussen Elon Musk en Jack Dorsey de aanjager voor positieve koersen tegen het einde van de week. Ook hier was het herstel zo sterk dat we voor alle cryptomunten (met uitzondering van de stable coins) positieve weekresultaten kunnen noteren. Opvallend is dat de zevendaagse koersgrafiek van de cryptomunten voor iedere munt bijna hetzelfde verloopt.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Het positieve sentiment op de cryptomarkt is ook goed te zien bij de top 25 cryptomunten. Alleen de stable coins en Theta Network (THETA) noteren rode cijfers, al is een verlies van 0,45% natuurlijk niet bijster schokkend. De andere koersen stijgen. Grootste stijger is VeChain (VET), dat 16,41% winst noteert in 24 uur. In het overzicht met live cryptoprijzen op Tradingview.nl zien we dat er meer cryptomunten zijn die hun winst in dubbele cijfers schrijven.

Ook hier zijn we benieuwd of dit zo blijft in de aankomende week.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Uiteraard bekijken we ook voor de top 25 cryptomunten eerst de fundamentele factoren, waarna we de technische analyses maken.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 30

Uiteraard moeten we, naast bovenvermelde punten, rekening houden met de terugkerende fundamentele factoren voor de cryptokoers. Dit zijn de correlatie met de Bitcoin, de Twitterduim van Elon Musk en de procedure tussen Ripple (XRP) en de SEC.

Verder staat op 28 en 29 juli The Global NFT Summit op het programma. Nieuws van deze conferentie, waar veel grote cryptomunten aan meedoen, kan zeker invloed hebben. Voor het overige verwachten we geen impact van de rustige crypto-agenda voor deze week.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 30

Op basis van de trendanalyses zien we voor de komende week veel (sterke) koopsignalen. Enige uitzonderingen zijn de USD Coin (USDT), Polkadot (DOT), Tetha Token (THETA) en FileCoin (FILE). De eerstgenoemde en laatste krijgen een verkoopsignaal, de andere twee zijn neutraal.

De oscillatoren zijn ook overwegend positief, al zien we iets meer neutrale signalen. Alleen het signaal voor USD Coin (USDT) wordt met een neutraal signaal voorzichtig bevestigd.

Onze crypto koersverwachting voor week 30

Nu de fundamentele factoren geen beren op de weg tonen en de vooruitzichten voor Bitcoin positief zijn zouden we er op basis van correlatie naar neigen om een positieve week in te schatten. De technische analyses bevestigen die neiging, dus concluderen we op grond van onze crypto koersverwachting inderdaad een positieve week voor de top 25 cryptomunten.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin en Crypto koersverwachting week 30: onze analyses met superstart
Sluiten