Hoe de Nothing Phone (1) zelfs de OnePlus 10 Pro achter zich laat

Smartphones Wesley Akkerman 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nothing Phone (1) ziet er misschien niet stevig uit, maar het apparaat overleeft wel de pijnbank van een heel bekend YouTube-kanaal. Het toestel kwam onlangs voorbij in één van de nieuwe video’s van JerryRigEverything en overleefde beproevingen waar de OnePlus 10 Pro moeite mee had. De Phone (1) wordt beschermd door Gorilla Glass 5.

Dat OnePlus en Nothing vaak vergeleken worden, is niet zomaar. Nothing is namelijk opgericht door de medeoprichter van OnePlus: Carl Pei. En aangezien dit het eerste toestel van zijn gloednieuwe bedrijf is, schrijven de vergelijking haast zichzelf. Dit keer is er dus een toetsing in de test van JerryRigEverything.

Nothing Phone (1) overleeft de pijnbank

De test van JerryRigEverything bestaat onder meer uit het bewerken van een smartphone met een scherp scheermes. Wanneer je geen bescherming gebruikt, zoals een hoesje of screen protector, dan valt op dat de Nothing Phone (1) slecht scoort. De krassen zijn snel zichtbaar en op een bepaald niveau ook best diep te noemen.

Daarnaast kijkt Jerry vaak hoe het zit met de buigzaamheid van een smartphone. De meeste smartphones kunnen best wat druk ervaren zonder kapot te gaan. De OnePlus 10 Pro brak tijdens dit onderdeel op spectaculaire wijze in tweeën. Maar dit doet de Nothing Phone (1) vrij weinig allemaal, blijkt uit de video.

Je hoort wel wat gekraak

Het doet de Nothing Phone (1) toch niet niets. Want je hoort hier en daar wel gekraak, maar dat is logisch. Verder valt op dat zelfs de led-verlichting achterop geen sjoege gaf tijdens het buigen en dat is toch wel opmerkelijk te noemen. Dit lijkt ons een zeer kwetsbaar, en daarmee breekbaar, onderdeel van de Phone (1).

Review | Vermindert de Nothing Phone (1) echt je schermtijd?

Wellicht dat de beschermlaag van de Gorilla Glass 5 hierin een rol speelde. Zowel de voor- als achterkant van het toestel is hiervan voorzien. Ook beschikt het toestel over een aluminium frame, wat eveneens bijdraagt aan het solide karakter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen