NPO Start en Plus: zo stream je gratis en goedkoop in Nederland

Apps Jeroen Kraak 29 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij streamingdiensten denken we vaak aan Netflix of Disney+. Dit zijn echter niet de enige, want er zijn ook volledig Nederlandse alternatieven. De bekendste is misschien Videoland, maar ook de publieke omroep heeft een goed alternatief. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je alles wat je van NPO Plus moet weten.

De publieke omroep bestaat uit NPO 1, 2 en 3. Veel programma’s worden daar dan ook uitgezonden. Daarnaast heeft het ook NPO Start, waar je die programma’s online kunt terugkijken. Voor de echte streamer is er dan weer NPO Plus, waar ook series en films te vinden zijn. Deze kun je alleen tegen betaling bekijken. Maar wat heb je precies aan die streamingdienst als toch bijna alles al gratis is?

Dit zijn NPO Plus en Start

NPO Plus is de goedkoopste streamingdienst van Nederland. Voor een bedrag van 2,95 euro per maand heb je geen last van reclames en kun je naast al het aanbod op Start ook nog exclusieve documentaires, films en series zien. Dit zijn niet alleen Nederlandse titels, maar ook content uit andere landen. In totaal zijn er meer dan 70 series, 200 documentaires en 100 films exclusief.

Naast deze exclusieve content is het ook mogelijk om programma’s langer terug te kijken dan dat ze op NPO Start staan. Soms staan programma’s zelfs eerder op Plus dan dat ze op televisie komen. Ook biedt Plus een hogere beeldkwaliteit dan de gewone Start-app en website.

Net zoals bij andere streamingdiensten zoals Netflix is het abonnement op NPO Plus ook maandelijks opzegbaar. Heb je er genoeg van, dan zeg je het dus zo op.

Vernieuwd

NPO Start en Plus zijn sinds kort ook vernieuwd. Hierdoor zijn de diensten stabieler en hebben ze minder haperingen. Het moet ervoor zorgen dat video’s sneller starten. Ook onthouden ze beter waar je precies tijdens een programma of serie bent gebleven.

Ook is het nu makkelijker om te zoeken naar programma’s. Resultaten worden beter gerangschikt. Zo krijg je eerder wat meer recentere afleveringen zien dan veel oudere uitzendingen.

@wantnl

WhatsApp verdwijnt van oude Samsung- en Android-smartphones 🤯 #whatsapp #apps #android #samsung #samsunggalaxy

♬ origineel geluid – WANT

NPO Start kun je gewoon gratis gebruiken via de website of app. Daarin is het mogelijk om NPO Plus af te sluiten. De eerste maand is gratis en daarna betaal je zoals gezegd 2,95 euro per maand.

WANT op WhatsApp: verhalen, video’s en exclusieve content op één plek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen