Nu op Netflix: mensen die denken dat de aarde plat is

Tech Martijn Pijnenburg 10 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Stel je eens voor dat de planeet waarop wij leven geen ronde bol zou zijn, maar een gigantische platte vlakte? Een soort bak waarin mensen reptielen houden, maar dan miljoenen malen groter? En dat dit alles omringt wordt door een gigantische ijsmuur zoals die in Game of Thrones? Het klinkt misschien te bizar voor woorden, maar er zijn daadwerkelijk mensen die in dergelijke theorieën geloven.

Nu op Netflix: Behind the Curve

Er blijkt een hele community te zijn die er van overtuigd is dat de aarde een heel andere vorm heeft dan de reguliere media en wetenschappers ons willen doen geloven. Deze groep heet de ‘flat earth society’ en gaat er vanuit dat we met zijn allen zijn voorgelogen omtrent de plek waarop we leven.

De Netflix documentaire Behind the Curve geeft een kijkje in het leven van enkele leden die tot deze bijzondere gemeenschap zijn toegetreden. De centrale figuur is Mark Sargent, een grote naam in de wereld van de complotdenkers. Daarnaast komt ook zijn ‘partner in crime’ Patricia Steere veelvuldig aan het woord.

Ondanks dat de flat earthers die in beeld komen sterk overtuigd zijn van hun wat ‘onconventionele wereldbeeld’ (in dit zowel letterlijk als figuurlijk) blijken ze daarnaast ook de nodige zelfspot te hebben. Dit maakt het geheel wat luchtiger om naar te kijken. Tevens valt op dat ze helemaal niet dom zijn, maar gewoon op een andere manier denken dan de meeste andere mensen. Waar jij in je vrije tijd naar Netflix kijkt, gaan zij op zoek naar nieuwe theorieën.

Dit alles maakt deze Netflix documentaire erg interessant om naar te kijken. Al is het meest bijzondere nog dat er ook nog mensen zijn welke geloven dat Behind the Curve zelf ook doorgestoken kaart is en dat de eerdergenoemde Mark Sargent gewoon een acteur is.

Overige documentaires

Uiteraard staan er ook nog een hoop andere leuke documentaires op Netflix. Mocht jij van spektakel houden dan kunnen we onder andere The Dawn Wall aanraden. Hierin wordt op een zeer spannende wijze in beeld gebracht hoe twee mensen de gigantische El Capitan rots beklimmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen