Oddworld: Soulstorm wordt straks gratis uitgebracht

Games Jelle van Es 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Games waarvoor je niet hoeft te betalen hebben eigenlijk altijd een streepje voor. Wat dat betreft is onze interesse in Oddworld: Soulstorm sinds gisteren een stuk groter geworden.

Want Oddworld: Soulstorm gaat de gratis game zijn in de PlayStation Plus-line up van april. Daarmee zit je een beetje in de gekke situatie dat je nu al weet welke game je in april gratis kunt scoren, maar nog geen overzicht van maart hebt. Maar dat mag de pret niet drukken.

Oddworld: Soulstorm wordt gratis

De PlayStation 5-versie van Oddworld: Soulstorm wordt op 6 april gratis weggeven als je een PlayStation Plus-lid bent. Mocht je de game willen spelen op de PS4 of de pc via de Epic Game Store, dan moet je er gewoon voor betalen. Dat lijkt met name voor huidige PS4-bezitters zuur te zijn. Zeker als het je gewoon niet lukt om een PlayStation 5 op een normale manier op de kop te tikken. Het zal waarschijnlijk wel mogelijk zijn om als PlayStation Plus-lid de game aan je bibliotheek toe te voegen. Als je dan later een PS5 kan scoren en je hebt nog altijd een actief abonnement, dan kun je hem dan alsnog gratis gaan spelen.

Oddworld: Soulstorm is de nieuwste deel in de reeks die ooit op de eerste PlayStation begon. In de trailer hierboven zien we een aantal verschillende puzzels, waarbij Abe er andermaal voor moet zorgen dat de andere Mudokon veilig zijn. Daarnaast kun je tijdens het avontuur in dit deel verschillende onderdelen verzamelen, waarmee het uiteindelijk mogelijk is om nieuwe voor jou en de andere Mudokon te kopen. Volgens de ontwikkelaar zal er in dit deel meer aandacht liggen op het verhaal van de game en zorgt de nieuwe hardware er voor dat het team de personages beter tot leven kunnen brengen.

DualSense-ondersteuning

Tot slot zal Oddworld: Soulstorm de nieuwe PS5 DualSense-controller gaan ondersteunen. Wanneer Abe onder druk staat, dan zal je zijn verhoogde hartslag in de controller gaan voelen, waardoor je nog meer een verbinding met de game krijgt.

Hands-on met de DualSense-controller: PS5 next-gen gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen