Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 feb 2021

Dragon Age 4 wordt door schrappen van een modus veel interessanter

Gisteren kwamen we met het nieuws dat Electronic Arts had besloten om een streep te zetten door Anthem Next. Dat was wel wat pijnlijk voor Bioware. Maar als gevolg van die actie is er nu ook goed nieuw voor Dragon Age 4.

Dragon Age 4 is de volgende grote RPG die Bioware gaat uitbrengen. In eerste instantie zou het game gaan worden met een multiplayer-component. Maar daar lijkt nu een streep doorheen gezet.

Geen multiplayer-gedoe in Dragon Age 4

Voor een uitgever is het interessant wanneer een game een succesvolle multiplayer kent. Op die manier komen gamers terug naar de game en kan er via in-game aankopen extra verdiend worden. Maar niet elke game kent dat succes. Anthem laat zien dat zo’n gok verkeerd kan uitpakken. Daarom zou EA, volgens Bloomberg, nu besloten hebben om de multiplayer uit Dragon Age 4 te halen. In plaats daarvan wordt er puur focus gelegd op het singleplayeravontuur, net zoals dat in de vorige games het geval was.

Naast het debacle met Anthem heeft het ook geholpen dat de game Star Wars Jedi: Fallen Order, een game die ook alleen een verhaal kent, het heel erg goed heeft gedaan. Die combinatie zorgt er voor dat EA toch wilt dat Bioware puur een goed verhaal neerzet, welke voor miljoenen verkochte exemplaren moet zorgen. Dragon Age 4 zou sinds 2015 in ontwikkeling zijn, maar is een paar keer op de schop gegaan, waardoor het proces lang duurt. Op dit moment is het de bedoeling dat de game ergens in 2022 gaat verschijnen, maar dat zou ook nog wat later kunnen gaan worden.

Singleplayer-games zeker niet dood

En met deze keuze voor Dragon Age 4 wordt andermaal duidelijk dat de toekomst voor games met puur een singleplayer-element verre van dood zijn. Naast deze game liet bijvoorbeeld Square Enix met Final Fantasy VII Remake zien hoe het moest en was The Last of Us: Part II ook een enorm groot succes.

[REVIEW] The Last of Us Part II: Meesterwerk

Reageer op artikel:
Dragon Age 4 wordt door schrappen van een modus veel interessanter
Sluiten