Jelle van Es
Jelle van Es Games 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Electronic Arts zet nu definitief streep door enorm groot project

Electronic Arts is één van de grootste game-uitgevers ter wereld. Je kent het bedrijf natuurlijk van games als FIFA en Battlefield. En binnenkort ook van games als F1, aangezien ze Codemasters dit jaar hebben uitgegeven.

Electronic Arts is ook de eigenaar van Bioware. Deze ontwikkelaar heeft grote successen gekend met diverse RPG’s, waaronder de Mass Effect-reeks. In 2019 kwamen ze met een ambitieus nieuw project in de vorm van Anthem. En dat project wordt nu begraven.

Anthem geschrapt door Electronic Arts

Toen Anthem in 2019 werd gelanceerd, was het niet helemaal wat het moest zijn. De game had vooral last van een hoge herhalingsfactor, waardoor gamers redelijk snel afhaakten. Bioware heeft lang geprobeerd de game interessanter te maken, om uiteindelijk te hebben besloten om alle updates te staken. Op dat moment was het de bedoeling om de game te rebooten in de vorm van Anthem Next. Net als Final Fantasy XIV, die een zeer succesvolle reboot had, moest deze reboot er voor zorgen dat de game alsnog de gewenste kwaliteit introduceerde. Maar het geduld van Electronic Arts was blijkbaar op en zodoende is de stekker nu uit het project getrokken.

Anthem
Anthem (Afbeelding: Electronic Arts)

Dit werd door Bioware op hun eigen blog naar buiten gebracht. Daarmee komt er dus geen Anthem Next aan. Dat betekent overigens niet dat de game nu onspeelbaar is. De servers voor de game zijn voorlopig nog live en het ziet er niet naar uit dat Electronic Arts op korte termijn daar iets aan gaat doen. Maar dit betekent wel dat er geen nieuwe content voor de game gaat komen. Nu is besloten om de reboot van de game te schrappen, is het project dus soort van dood en zit er niks anders op dan dat je de game blijft spelen zoals nu is.

Hopen op een betere toekomst

Nu is het wel te hopen dat Bioware in de toekomst betere games gaat maken. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe Mass Effect, als mede de Mass Effect-trilogie. Als die games ook tegenvallen, dan kan het zomaar zijn dat Electronic Arts voor de toekomst anders gaat bepalen voor de ontwikkelaar.

Bekijk de eerste Mass Effect Legendary Edition gameplay

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!