Jelle van Es
Jelle van Es Games 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dankzij een cyberattack lopen updates voor Cyberpunk 2077 vertraging op

De gifbeker voor Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt lijkt een oneindige bodem te hebben. Na een dramatische lancering van de game is nu bekend geworden dat een belangrijke nieuwe update vertraging op heeft gelopen.

En dat heeft weer te maken met een cyberattack waar CD Projekt een tijdje geleden het slachtoffer van was. Tijdens die aanval werd de source code voor Cyberpunk 2077, twee versies van The Witcher 3 en de codes voor Gwent buit gemaakt.

Cyberpunk 2077 patch laat op zich wachten

Naar verluid zijn de gegevens van de games op de dark web voor zo’n 7 miljoen dollar verkocht, wat pijnlijk is voor CD Projekt. Maar voor gamers is het ook vervelend. Want door het lek konden ontwikkelaars een tijdje niet inloggen op hun computers. En daardoor was het dus niet mogelijk om aan de nieuwste patch te gaan werken. Dat liet het bedrijf via Twitter weten. Daarbij zei het ook dat ze update op de juiste manier wilden lanceren. Dit in tegenstelling tot de release van de game, die met bizar veel problemen op de markt werd gebracht.

Het gaat om Patch 1.2 voor Cyberpunk 2077, die als het goed is veel problemen moet verhelpen. Na deze update is het de bedoeling dat er nog verschillende verbeteringen komen, er gratis DLC voor de game wordt uitgebracht en een upgrade voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Consolegamers hebben daarbij met name de hoop op de next-gen versie gevestigd en hopen dat met die versie de game een beetje hetzelfde wordt als op de pc. Want die versie van de game is als enige wel goed en resulteerde in eerste instantie in positieve reviews.

Twee stappen vooruit, één stap terug

Hoewel het goed is dat de ontwikkelaar er alles aan doet om Cyberpunk 2077 op een degelijk niveau te krijgen, kan je niks anders concluderen dat het met vallen en opstaan gaan. Elke update zorgt er voor dat er twee stappen vooruit worden gezet. Tegelijkertijd bracht Patch 1.1 een nieuwe bug, waardoor er ook weer een stap terug werd genomen. Of Patch 1.2 alle problemen gaat oplossen, dat valt nog te bezien.

Lekker dan: Nieuwe Cyberpunk 2077 patch sloopt de game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!