Jelle van Es
Jelle van Es Games 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Lekker dan: Nieuwe Cyberpunk 2077 patch sloopt de game

Vorige week verscheen voor Cyberpunk 2077 de 1.1 patch. Deze zou een hoop problemen moeten oplossen, zoals je hier even kan teruglezen. Maar nu blijkt dat de patch naast een aantal oplossingen ook een groot probleem oplevert.

Want met de Cyberpunk 2077 1.1 patch kan de game volledig vastlopen en zit je dus met de gebakken peren. Volgens Eurogamer gaat het om de zogenaamde Down on the Street-quest. Door de bug zou het onmogelijk zijn om voortgang in de game te boeken.

Cyberpunk 2077 patch sloopt de game

In de Cyberpunk 2077 moet je op een gegeven moment een holocall krijgen. Deze werkt als een trigger voor de voortgang in de missie. Maar door de nieuwe patch, zijn er berichten dat die call niet binnenkomt, waardoor het niet meer mogelijk is om voortgang te boeken en je dus uiteindelijk vast zit. Als je dan geen oudere savefile hebt, dan is het niet meer mogelijk om verder te gaan met het hoofdverhaal en zit je dus met de gebakken peren. Lekker dan…

keanu reeves cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 (Afbeelding: CD Projekt)

Gelukkig is er al wel een soort van oplossing voor dit probleem. Deze heeft ontwikkelaar CD Projekt naar buiten gebracht via hun eigen website. Daarvoor is het overigens wel nodig om een oudere savefile te hebben. Mocht je dat niet hebben, dan zit je alsnog met de problemen. Maar nu je het weet dat er gevaar dreigt, zijn dit de stappen die je volgens de ontwikkelaar moet volgen:

Hopelijk een permanente oplossing

Uiteraard hoop je dat de bovenstaande oplossing een tijdelijke is en dat er uiteindelijk een fix voor komt. Wellicht dat dat via een hotfix kan. Want de volgende grote patch, nummer 1.2, is nog wel even van ons verwijderd. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!