Take Two sluit website van GTA Online Cheats-maker

Games Jelle van Es 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA Online is al vele jaren een succesverhaal. En met succes krijg je vaak te maken met problemen. Zo heeft de online-modus van GTA 5 al behoorlijk veel last gehad van cheaters. In die strijd heeft uitgever Take Two nu een overwinning geboekt.

Het is hen gelukt om de mensen achter de website LuneCheats de handdoek in de ring te laten gooien. Dat nieuws is opgepikt door website Eurogamer.

Take Two sluit website die GTA Online Cheats deelde

LunaCheats was een website die zowel cheats voor GTA Online maakte als deze deelden met anderen. Volgens Take Two is de sluiting een gevolg geweest van een gesprek tussen beide partijen. Maar in de praktijk zal het waarschijnlijk een geval zijn van dreigen met rechtszaken, waarna de eigenaar van de website waarschijnlijk eieren voor zijn geld koos. De opbrengsten die de website zouden hebben opgeleverd, zouden nu worden geschonken aan een goed doel dat wordt uitgekozen door Take Two. Dat lieten de makers van de website weten, zoals je hieronder kan lezen.

GTA 5
GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

Hopelijk zorgt dit er ook voor dat het aantal cheaters in de game wordt verminderd. Want hoe leuk GTA Online wat mij betreft ook is, de online modus heeft behoorlijk last van spelers die er een zooitje van maken. En daarbij zijn er zeker gamers die gebruik maken van cheats om zichzelf een oneerlijk voordeel te geven in de online wereld van Los Santos.

Genoeg te doen

Ondanks dat het soms vervelend is dat er gecheat wordt, blijft GTA Online een fijne game om te spelen. Zeker omdat er vaak updates worden doorgevoerd. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!