Dit is de eerste speler ter wereld die level 50 van Pokémon Go heeft bereikt

Games Sam Dille 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Go is al jaren een fenomeen op het gebied van mobile gaming. Miljoenen mensen gaan regelmatig enthousiast op zoek naar zeldzame Pokémons. Eén van deze enthousiastelingen heeft zelfs recent een bijzonder record weten binnen te slepen.

Pokémon Go heeft nu zijn eerste level 50 trainer. Dit is een mijlpaal die veel inspanning en toewijding vergt. Het is dus zonder twijfel een bijzondere prestatie, maar op wiens naam staat hij?

Dit is de eerste speler ter wereld die level 50 van Pokémon Go heeft bereikt

De gelukkige speler is een Twitcher, die luistert naar de naam FleeceKing. Hij verbeterde zijn niveau maandag via Twitch en presenteerde zichzelf als de eerste level 50-speler in de wereld. Kort daarna volgde een andere trainer, genaamd Lauren Bertoni. Zowel Bertoni als FleeceKing komen uit Australië.

Niantic verhoogde het maximum-level van 40 naar 50 in  december 2020. Hoewel de prestatie misschien simpel klinkt, is het veel lastiger dan het lijkt. Om een level omhoog te gaan op Pokémon Go moeten spelers namelijk allerlei lastige opdrachten voltooien, waarvan sommige op tijd zijn ingesteld. Een handvol spelers heeft onlangs level 48 bereikt en gaan richting level 49.

Onmogelijke opdrachten

Om level van 50 te kunnen bereiken, moesten FleeceKing en Bertoni 999 uitstekende worpen gooien. Daarbij moesten de gamers vijf legendarische Pokémon vangen en drie Team Go Rocket Leaders uitschakelen met hulp van Pokémon met 2500 CP of minder. Al deze taken zijn ongelofelijk lastig, dus hun harde werk heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.

Dat Pokémon nog steeds immens populair is, is met dit voorbeeld wel bewezen. Toch is er nog een andere indrukwekkende trend die bewijst dat Pokémon nog steeds aan de top staat. Pokémonkaarten zijn namelijk nog nooit zo populair geweest als in 2020. Zeldzame kaarten worden binnen korte tijd voor honderd duizenden euro’s verkocht. Wij hebben een lijstje gemaakt met de 10 zeldzaamste en duurste Pokémonkaarten ooit.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen