Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 jan 2021

De eerste grote Cyberpunk 2077 patch is nu beschikbaar

De lancering van Cyberpunk 2077 is er één die ons nog wel een tijd bij blijft. Het had de game van het jaar moeten worden, maar viel door alle technische problemen toch behoorlijk tegen.

Gelukkig zit ontwikkelaar CD Projekt niet stil. Eerder liet het al weten wat hun planning was om alle fouten uit de game te halen en tegelijkertijd ook met DLC te komen. En nu is de eerste grote patch, versie 1.1, uitgebracht.

Grote Cyberpunk 2077-patch lost veel problemen op

Met de 1.1 patch van Cyberpunk 2077 worden al heel wat problemen in de game opgelost. Tegelijkertijd laat de ontwikkelaar weten dat hiermee zeker nog niet alle problemen tot het verleden behoren. Zo wordt er op de achtergrond nog druk gewerkt aan patch 1.2 en moeten in de tussentijd ook nog diverse andere problemen worden verholpen wanneer gamers daar tegen aan lopen. De patch verhelpt volgens de ontwikkelaar een hoop problemen. Quests die in het verleden voor bugs zorgden zouden nu zijn gladgestreken, visuele problemen die er niet in hoorden zijn aangepakt en de stabiliteit is in zijn algemeenheid verbeterd. Daarmee is het zeker niet zo dat de game niet meer crasht, maar is de kans dat dat gebeurd iets verkleind.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 (Afbeelding: CD Projekt)

Daarnaast is het opvallend dat de patch vooral wat verbeteringen brengt voor de PlayStation 4 Pro en de PlayStation 5 wanneer het aankomt op de NPC’s die in de wereld rondlopen. Wanneer je op één van deze twee spelcomputers Cyberpunk 2077 speelt, dan zal je merken dat je meer mensen tegenkomt en dat deze ook beter zullen reageren op jouw acties. De gewone PS4-versie zal op dat gebied geen verandering zien. Speel je de game op een Xbox-spelcomputer? Dan krijg je specifiek een verbetering op het gebied van memory usage, waardoor de game waarschijnlijk minder snel vastloopt. En tot slot krijgen gamers op Google Stadia geen ‘corrupted textures’ meer te zijn wanneer ze gebruik maken van melee wapens.

Next-gen versie laat nog op zich wachten

Cyberpunk 2077 is op dit moment het beste speelbaar op de pc. Mocht je hem op de spelcomputer willen spelen, dan is het verstandig om dat te doen op een PlayStation 5 of een Xbox Series X. Daar draait de game het beste op. Toch speel je dan wel de Xbox One of PS4-versie van de game. Pas na de zomer wordt de specifieke versie voor next-gen uitgebracht.

Reageer op artikel:
De eerste grote Cyberpunk 2077 patch is nu beschikbaar
Sluiten