Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 jan 2021

Tony Hawk-ontwikkelaar valt binnen Blizzard, werkt aan Diablo II Remake

Afgelopen weekend werd naar buiten gebracht dat Vicarious Visions zou worden opgeheven als zelfstandige ontwikkelaar en voortaan onderdeel is van Blizzard. En daar zou het team zich bezig gaan houden met een Diablo II Remake.

Dat is een opvallend bericht, want vorig jaar kwam Vicarious Visions nog met de succesvolle Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 heruitgave. Dan zou je denken dat er weer een toekomst is voor die serie, maar die kans lijkt door deze actie klein. Aan de andere kant: een Diablo II Remake klinkt niet slecht.

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2-ontwikkelaar werkt aan een Diablo II Remake

Het team van Vicarious Vision wordt binnen Blizzard ondergebracht in Team 3. Dat team is verantwoordelijk voor Diablo IV, maar werkt ook al een paar maanden naar verluid aan een Diablo II Remake. Die game kwam alweer in 2000 uit en geldt nog altijd als de meest populaire game binnen de serie. Eerder zou de remake door Team 1 worden gemaakt. Dat team was verantwoordelijk voor de remake Warcraft III: Reforged. Maar die game wist niet helemaal aan de verwachtingen te voldoen. Daarom werd besloten om dat team na de release in zijn geheel op te heffen. Diverse ontwikkelaars zijn daarna binnen andere teams ondergebracht of hebben het bedrijf verlaten.

Diablo II Remake
Diablo II (Afbeelding: Blizzard)

Zodoende was er dus nieuw bloed nodig binnen Team 1 om te werken aan zowel Diablo IV als de Diablo II Remake. En daarom is dus besloten om Vicarious Visions daar onder te brengen. Dat is enerzijds een mooi project om aan te werken, maar aan de andere kant missen de mensen van dat team wel wat vrijheid. Je bent nu onderdeel van het grote Blizzard, waarbij je minder vrijheid hebt om te doen wat je zou willen. Bovendien werken de mensen nu waarschijnlijk aan verschillende projecten zonder dat ze de erkenning krijgen. In het verleden zijn dit soort acties vaak niet heel goed uitgepakt.

Geen toekomst voor Tony Hawk-reeks

Met deze actie is de kans dus klein dat de Tony Hawk-reeks een nieuw leven krijgt na de succesvolle heruitgave. En ondanks dat ik een Diablo II Remake erg zie zitten, is dat toch wel jammer om te zien.

Reageer op artikel:
Tony Hawk-ontwikkelaar valt binnen Blizzard, werkt aan Diablo II Remake
Sluiten