Deze app geeft je elektrische fiets routes op basis van luchtkwaliteit

Elektrische fietsen Jelle van Es 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De mensen van de elektrische fiets Cowboy hebben hun app vernieuwd. Daarmee zorgt het navigatiesysteem er voor dat je een route voorgeschoteld krijgt op basis van de beste luchtkwaliteit. Op deze manier kun je in een stad vooral mooi door parken fietsen en vermijd je waarschijnlijk drukke wegen.

Dat lieten de mensen achter Cowboy via een persbericht weten. Door de aanpassing krijg je als gebruiker bij aanvang van de rit verschillende informatie over de luchtkwaliteit en kun je bepalen hoe je met je elektrische fiets door de stad crosst.

Schoon door de stad op je elektrische fiets

Bij het openen van de app van de Cowboy elektrische fiets krijg je als gebruiker een real-time heatmap van de luchtkwaliteit gegevens. Ook krijg je informatie over de verschillende niveaus van de luchtkwaliteit en krijg je uiteindelijk een snelle alternatieve route naar je bestemming voorgeschoteld. Maar dan wel één waarbij je door schone fietst. Handig wanneer je last hebt van astma of andere problemen met je longen hebt. Of er gewoon voor wilt zorgen dat je lekker gezond blijft.

De nieuwe app (Afbeelding: Cowboy)

Sinds de uitbraak van corona merkt Cowboy op dat men minder vaak de elektrische fiets pakt, maar dat de afstand die wordt afgelegd is vergroot. Eerst was een gemiddelde rit goed voor 22 minuten, maar nu staat op 34 minuten. De afstand is van 4,68 kilometer gestegen naar 5,98. Naast dat men de e-bike pakt als alternatief op de tram, is het ook zo dat men meer thuis zit en dan de fiets pakt om even een rondje te maken. Met de update voor de app kun je daarbij dus nog makkelijker door schone lucht rijden en ben je gezonder bezig.

Cowboy 3 het nieuwste model

Het nieuwste model elektrische fiets van de Belgische start-up is de Cowboy. Deze maakt gebruik van een single-gear automatische transmissie, een uitneembare batterij uit het frame en gaat veel communicatie via de app. De fiets kost zo’n 2.290 euro en is te koop op de website van het bedrijf. Meer lezen over de e-bike? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen