Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 25 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Disney+ maakt datum van Loki en andere topseries bekend

Loki is een van de series op Disney+ waar we dit jaar het meest naar uitkijken. Disney vertelt wanneer we de titel kunnen verwachten.

De start voor Disney+ was wat stroef, maar inmiddels is Disney+ flink aan het knallen. De streamingdienst heeft recent Star toegevoegd en sinds kort zien we met WandaVision ook de eerste Marvel-serie. Volgende maand is het de beurt aan The Falcon and the Winter Soldier.

Loki komt naar Disney+

Maar ook daarna zitten we goed. Disney+ heeft de releasedatum van Loki bekendgemaakt. De serie over de broer van Thor gaat op 11 juni in première, meldt Marvel op zijn website. Toch is er wat teleurstelling bij de fans, want eerder dacht men dat de serie al in mei begint.

De Disney+-serie gaat over Loki, de god van het onheil. Hij stapt uit de schaduw van zijn broer Thor. De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. De hoofdrol is natuurlijk voor Tom Hiddleston, maar daarnaast zullen we ook Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku en Richard E. Grant zien. Het schrijfwerk is handen van Michael Waldron en de regisseur is Kate Herron.

Loki verklapt mogelijk de nieuwe superschurk uit het Marvel Universe

Big Shot, Star Wars en Zenimation

Overigens blijft het de aankomende maanden niet alleen bij Marvel-series voor Disney+. Het komt met verschillende andere producties. 16 april zien we Big Shot. John Stamos speelt daarin een basketballcoach die bij zijn huidige club in de NCAA ontslagen wordt en vervolgens aan de slag gaat op een middelbare school voor meisjes. Daar leert hij om empathie te tonen en kwetsbaar te zijn.

Op 4 mei is het de beurt aan Star Wars: The Bad Batch. Het is een geheel nieuwe animatieserie van Lucasfilm. Het is een spin-off van The Clone Wars die al op Disney+ is te zien.

11 juni start het tweede seizoen van Zenimation, waarbij fragmenten van bekende Disney-cartoons zijn omgezet in momenten om helemaal zen te worden. Leg jouw yoga-mat dus maar klaar.

Genoeg nieuws voor kinderen

Ook de kinderen kunnen – natuurlijk – goed op Disney+ terecht de aankomende maanden, want op 14 mei is het tweede seizoen van High School Musical: The Series te zien. Op 25 juni blijven we bij de scholen, want dan start The Mysterious Benedict Society. Op een internaat voor wezen. Zij moeten snode plannen verijdelen en tegelijkertijd een hechte familie vormen.

Op 2 juli keren we terug naar het Monsters Inc universum. Met Monsters at Work heeft het nu een echte spin-off waaraan een groot deel van de originele cast aan meewerkt. Het verhaal vindt plaats op de dag nadat de titulaire energiecentrale weer begint te werken na het gelach van kinderen te oogsten. Het voorziet de stad Monstropolis van Brandstof en we zien hoe de monsters aan het werk gaan.

een oude bekende keer terug op Disney+

Na 32 jaar krijgt de film Turner & Hooch eindelijk een vervolg op Disney+. Het is de beurt aan een serie met dezelfde naam. De serie gaat over de Amerikaanse marshall Scott Turner die een grote onhandelbare hond erft. Al snel bouwen de twee een enorme band op. Het is niet een compleet nieuwe versie van de film waarin Tom Hanks de hoofdrol had. Scott is meer zijn zoon.

We sluiten de lijst aankondigingen van Disney+ uit met Knabbel en Babbel. De twee eekhoorns  volgen we de avonturen van het tweetal. De serie is een mix van de klassieke cartoonstijl en moderne verhaalvertelling. Natuurlijk ontbreken bekende Disney-figuren als Pluto, Butch de Bulldog en anderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!