Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 feb 2021

Wow: Pokémon Go-ontwikkelaar bant miljoenen gamers die valsspelen

Nog altijd is Pokémon Go een game die door miljoenen gamers wereldwijd wordt gespeeld. En er zijn veel redenen om de game te blijven spelen, want constant lukt het de ontwikkelaar om leuke evenementen in de game te brengen.

Maar succes in Pokémon Go heeft ook een keerzijde. Gamers willen soms een stukje afsnijden en op die manier bepaalde Pokémon makkelijker te vangen of mee te doen in een Raid via spoofen. En daar treedt de ontwikkelaar hard tegen op.

Pokémon Go-ontwikkelaar tegen cheaters

Op hun eigen blog heeft Niantic laten weten dat ze sinds 2020 heel wat gamers heeft geband. Het gaat om gamers die een beetje stout zijn geweest in Pokémon Go, Harry Potter: Wizards Unite en Ingress. Aangezien de eerste game nog altijd het meest populair is, lijkt het dat daar de meeste bans zijn uitgedeeld. In totaal gaat het om maar liefst 5 miljoen bans. 20 procent daarvan, wat neerkomt op zo’n miljoen gamers, is daarbij permanent geband. De maker zegt het volgende over de acties van spelers:

Every day, newer forms of cheating or spoofing tools are made available on the internet, and we are continuously working to combat these cheaters and focus on improving our detection and enforcement as they have no place in our games.

Overigens krijgt zo’n 90 procent van de gamers eerst een waarschuwing die hen opdraagt om te stoppen met cheaten in Pokémon Go en de andere games. Wordt dat niet gedaan, dan wordt een volgende stap gezet. Voordeel is wel dat veel gamers na de waarschuwing stoppen en wat eerlijker gaan spelen.

Voordeel van spoofen

Waarom zou je willen cheaten in Pokémon Go? Het voordeel is dat je door te spoofen de game het idee geeft dat je ergens anders bent dan je echte locatie. Op die manier kun je makkelijker meedoen aan Raids of denkt de game dat je rondloopt en op die manier eieren uitbroedt. En dat soort elementen zorgt er weer voor dat men minder geld uitgeeft aan de games van Niantic en dat wil het bedrijf natuurlijk niet.

De volgende Pokémon Go Community Day draait om Fletchling

Reageer op artikel:
Wow: Pokémon Go-ontwikkelaar bant miljoenen gamers die valsspelen
Sluiten