Nieuwe Call of Duty-content sloopt je PS4 hardeschijf

Games Jelle van Es 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is vandaag een mooie dag voor de liefhebber van Call of Duty. Het tweede seizoen van Black Ops: Cold War en het bijbehorende Warzone is namelijk beschikbaar. Lekker losgaan met nieuwe content. Tenzij je een beperkte versie van de PS4 hebt.

De standaard PS4 Slim en de oudere modellen maken namelijk gebruik van een hardeschijf van 500 GB. En dat lijkt nu echt te weinig te gaan zijn wanneer je een liefhebber bent van Call of Duty. Daar waarschuwt Activision namelijk zelf al voor.

Call of Duty sloopt de PS4 hardeschijf

Het probleem is namelijk dat elke nieuwe update binnen Call of Duty voor wat nieuwe GB aan data zorgt die je moet binnenhalen. En dat wordt er niet minder op. Dankzij de nieuwe update zijn we op het punt aangekomen dat het eigenlijk niet meer mogelijk is om de games Modern Warfare, Warzone en Black Ops: Cold War bij elkaar op de hardeschijf te hebben staan. Om nog maar te zwijgen van eventuele andere games die je er op wil spelen. En dat is behoorlijk vervelend wanneer je een gamer bent die alle drie de games leuk vindt en regelmatig daar tussen wilt wisselen.

Activision geeft zelf wel aan dat je bij de verschillende Call of Duty-games kan bepalen wat je er bij wilt hebben. Mocht je het verhaal in Black Ops: Cold War al hebben voltooid, dan is het mogelijk om dat stukje content te verwijderen om op die manier wat ruimte te besparen. Ook is het mogelijk om bepaalde high-texture packs te laten voor wat het is. Dat zijn oplossingen, maar wel oplossingen die een beetje vanuit armoede geboren zijn. Het liefst wil je gewoon dat de ontwikkelaar wat zuiniger aan gaat doen met al die enorme patches in plaats van alles er maar op te pleuren.

Draagbare hardeschijf als oplossing

Maar dat zal wel niet gebeuren. Dus mocht je de verschillende Call of Duty-games willen behouden, dan doe je er verstandig aan om tegen een keer een externe hardeschijf te scoren. Deze van 1TB is wat dat betreft een goede deal.

Call of Duty: Black Ops Cold War’s Outbreak-mode is een must-play

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen