Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 feb 2021

Dit is wanneer je de PlayStation 5 op een normale manier kunt kopen

De PlayStation 5 is één van de meest gewilde objecten van dit moment. Maar er is één groot probleem: de spelcomputer heeft te maken met flinke tekorten, terwijl de vraag enorm is.

Als gevolg daarvan gaan webshops waarop de PlayStation 5 te koop is snel op zwart door de enorme stroom van kopers en belanden veel spelcomputers voor woekerprijzen op Marktplaats. En helaas hebben we slecht nieuws: voorlopig gaat daar niet veel in veranderen.

De PlayStation 5 blijft tekorten houden

Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, heeft onlangs een aantal verschillende interviews gehouden. Daaruit kwam bijvoorbeeld naar voren dat Gran Turismo 7 niet meer in 2021 gaat uitkomen. In de interviews werd ook gevraagd naar de tekorten van de PlayStation 5, wat onder andere door The Verge mooi is samengevat. Daarin had de CEO niet heel erg veel goed nieuws. Want volgens hem is de vraag naar de PS5 veel groter dan men had verwacht. En daarnaast zijn er gewoon problemen met de productie, wat voor een lagere voorraad heeft gezorgd.

PlayStation 5 wifi 6
De PlayStation 5. (Afbeelding: Sony)

Dat is overigens een redelijk bekend verhaal wanneer het gaat over de PlayStation 5. We willen nu wel eens weten wanneer er een einde komt aan deze ellende en je gewoon naar Bol.com kunt gaan om daar gewoon je spelcomputer te bestellen. En daar lijken we nog redelijk lang op te moeten wachten. Pas in het tweede helft van dit jaar, dus vanaf de zomer, verwacht Ryan dat de vraag en het aanbod dichter bij elkaar komt. Of dat betekent dat iedereen die de nieuwe spelcomputer wil kopen dat ook daadwerkelijk kan doen, dat is nog even de vraag. Maar de verwachting is wel dat je dan niet meer het dubbele hoeft te betalen op Marktplaats.

Het wordt dus beter

Tot die tijd zit er voor de PlayStation 5-zoeker niks anders op dan regelmatig de voorraden van de verschillende webshops te bekijken. Of te hopen dat Coolblue binnenkort met een loting komt, zodat je op die manier wat meer kansmaakt.

Reageer op artikel:
Dit is wanneer je de PlayStation 5 op een normale manier kunt kopen
Sluiten