Gran Turismo 7 op de PS5 slaat 2021 volledig over

Games Jelle van Es 24 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Op de PlayStation 5 heb je inmiddels al wat interessante games. Toch kijken we overige het algemeen uit naar wat de rest van het jaar gaat brengen. En in de line-up is nu met Gran Turismo 7 een belangrijke game geschrapt.

Gran Turismo 7 is één van de games die in een vroeg stadium voor de PlayStation 5 werd aangekondigd. Tegelijkertijd met een game als Horizon Forbidden West. Maar waar deze laatste nog wel voor dit jaar gepland staat, is de racegame uitgesteld naar 2022.

Gran Turismo 7 naar 2022

Dat is naar voren gekomen in een interview dat GQ Magazine had met Jim Ryan. Ryan is de CEO van Sony Interactive Entertainment. In het interview ging het voornamelijk over de nieuwe dingen die Sony heeft aangekondigd, waaronder de nieuwe PlayStation VR 2. Toen er echter werd gevraagd om de status van Gran Turismo 7, greep een pr-medewerker van Sony in. De onderstaande quote komt uit het desbetreffende interview.

En daarmee is dus duidelijk geworden dat Gran Turismo 7 2021 gaat overslaan en pas ergens in 2022 gaat verschijnen. En dat is toch wel jammer, want ik keek erg uit naar een nieuw deel in de serie. Zeker gezien Gran Turismo Sport een tussendoortje was. Wat dat betreft was deel zes het laatste deel en die komt alweer uit 2013. Dat is dus bij de release van deel zeven zo’n negen jaar geleden.

Houtje bijten

Voorlopig moeten we dus nog even op een houtje bijten wanneer het gaat om exclusieve grote games. De eerste echt interessante titel lijkt Ratchet & Clank: Rift Apart te worden. Deze staat nu gepland voor 11 juni.

Dit is wanneer we één van de grootste games voor de PS5 kunnen spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen