Gooi je PlayStation VR maar op Marktplaats, Sony komt met een nieuw model

Games Jelle van Es 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de lancering van de PlayStation 5 zijn er heel wat stappen gemaakt op het gebied van gaming. Tegelijkertijd zijn er ook nog een aantal vragen. Zo was het lang niet duidelijk wat Sony wilde gaan doen met de PlayStation VR.

Maar daar is vandaag verandering in gekomen. Op hun eigen blog heeft het bedrijf nu laten weten te werken aan een nieuwe generatie PlayStation VR headset. Dat is goed nieuws. Er is echter ook slecht nieuws.

PlayStation VR 2 komt er aan

En dat slechte nieuws bestaat uit de timing. Het is nu al duidelijk dat we dit jaar niet aan de slag kunnen gaan met de PlayStation VR 2, die we voor het gemak maar even zo noemen. Volgens Hideaki Nishino, die bij Sony de titel draagt van Senior Vice President, Platform Planning & Management, wordt er druk aan gewerkt, maar hoeven we voorlopig nog niks te verwachten. Waarom dan toch een aankondiging? Om de fans te laten weten dat VR geen afgesloten hoofdstuk is. En om nu nog even snel je PSVR headset op marktplaats te gooien.

PlayStation VR
PlayStation VR (Afbeelding: Sony)

Wat kunnen we verwachten van de PlayStation VR 2? Uiteraard moet het allemaal wat beter gaan werken en moeten games er beter op uit zien. Hoe leuk het ook is om op je PlayStation 4 in VR te spelen, de kwaliteit is duidelijk minder in vergelijking met bijvoorbeeld de Oculus Quest 2. Naast zoiets als een verhoogde resolutie moet de headset beter in staat zijn om bewegingen te tracken en die in de game te verwerken. Daarnaast moet het allemaal een stuk beter te verbinden zijn. Met de huidige headset moet je werken via een speciaal station en loopt het met verschillende kabels. In de toekomst heb je éen kabel die je aansluit op je PlayStation 5 en kun je losgaan.

Gekeken naar de controller

Tot slot is het interessant om te zien dat Nishino stelt dat er gebruik wordt gemaakt van een nieuwe VR controller. Deze maakt gebruik van verschillende mogelijkheden die al in de bestaande PlayStation 5-controller zit en daarnaast dus bepaalde voordelen kent. Hoe dat precies gaat werken, dat is nog even de vraag. De kans is groot dat we pas eind van dit jaar er echt iets van te zien gaan krijgen.

Vijf redenen om de Oculus Quest 2 in huis te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen