Spotify introduceert nieuwe manier om altijd de juiste muziek te vinden

Apps Mark Hofman 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Er zijn momenten dat je snakt naar een bepaald soort muziek en je favoriete nummers het niet allemaal voor je doen. Gelukkig komt Spotify wat dat betreft met een ontzettend handige nieuwe filter waarmee je altijd en overal de juiste muziek bij de hand hebt.

Het is namelijk mogelijk om niet alleen voorgebakken afspeellijsten op stemming te baseren, maar vanaf nu ook om dat met de Nummers die je leuk vindt-sectie te doen.

Spotify introduceert handige nieuwe filter

Het is best wel een voor de hand liggende functie, alleen was hij er eerder nog niet. Er zijn momenten dat je behoefte hebt aan een bepaald genre, zodat de muziek die je luistert uitstekend aansluit op je stemming. Maar tot op heden zaten we dan voornamelijk te luisteren naar afspeellijsten waar we de helft van de nummers niet eens kende. Best wel tof dus dat Spotify een nieuwe manier introduceert waarmee het mogelijk is om juist op de momenten dat je het nodig hebt naar je favoriete muziek te luisteren. Zonder dat je nummers die droevige emoties naar boven brengen hoeft te horen wanneer je juist vrolijke muziek nodig hebt.

Spotify onthult nieuwe feature waar audiofielen al jaren om smeken

Om gebruik te maken van het filter ga je in Spotify naar de Bibliotheek en vervolgens naar “Nummers die je leuk vindt”. Daar is het niet alleen mogelijk om je favoriete nummers op genre te sorteren, maar vanaf nu dus ook om dat op stemming te doen. Selecteer een stemming en alle nummers die daar volgens Spotify onder vallen zullen in beeld verschijnen. Zin in een andere stemming? Druk dan op het kruisje om je vorige filter te verwijderen en selecteer een andere stemming.

Spotify maakt in het persbericht duidelijk dat het filter goed werkt voor mensen die meer dan dertig nummers in hun verzameling hebben staan. Vervolgens is het mogelijk om die nummers op 15 verschillende stemmingen en genres te sorteren. Voeg je een nieuw nummer toe aan de lijst, dan wordt deze uiteraard gewoon meegenomen.

Spotify nieuwe functionaliteit
Je favoriete nummers gebaseerd op genre (Afbeelding: Spotify)

Nog niet in Nederland

De nieuwe functionaliteit rolt de komende weken uit voor zowel Android als iOS gebruikers, alleen nog niet in Nederland. Op dit staat de feature van Spotify op de planning voor de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. We hebben aan Spotify Nederland gevraagd of de functie ook onze kant opkomt en wanneer we deze kunnen verwachten. We wachten de reactie op die vraag nog af.

Benieuwd naar wat de populaire streamingdienst je nog meer te bieden heeft? Check dan ook zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen