Spotify onthult nieuwe feature waar audiofielen al jaren om smeken

Apps Wesley Akkerman 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify heeft laten weten dat ze muziek in cd-kwaliteit gaan aanbieden, net zoals Tidal en Amazon Music al doen. Die muziekstreamingdiensten onderscheiden zich door het aanbieden van hifi-opties. Dergelijke functionaliteit wordt ook wel lossless streaming genoemd, omdat er geen kwaliteit verloren gaat.

Sommige muziekliefhebbers zijn ofwel nog niet overgestapt op een muziekstreamingdienst of kiezen bewust voor diensten als Amazon Music, Tidal, Qobuz of Deezer. Die diensten bieden namelijk hifi-kwaliteit aan, waarmee muziek, net als op cd’s, zonder compressie beluisterd kan worden. Heel veel is er nog niet bekend over Spotify HiFi, zoals de lossless streaming optie genoemd wordt. Dit weten we al wel.

Spotify HiFi: 5 weetjes

1. Een veelgevraagde functie

De muziekstreamingdienst laat weten dat heel veel gebruikers om deze functionaliteit gevraagd hebben. Op veel gebieden was Spotify al koploper, maar het gebrek aan lossless streamen was voor velen toch echt een gemis. Spotify HiFi zal dus met gejuich ontvangen worden.

2. Muziek in cd-kwaliteit

De cd staat voor veel muziekliefhebbers nog altijd hoog in het vaandel, omdat ze muziek zonder compressie kunnen beluisteren. Spotify Hifi biedt straks dezelfde lossless audio aan, maar dan via je smartphone en slimme speakers. Zodoende kun je genieten van meer diepgang en helderheid in je favoriete muziek.

3. Spotify Connect

Spotify wil overal en altijd beschikbaar zijn. Daarom werkt het bedrijf nu samen met de grootste speakerfabrikanten om ervoor te zorgen dat de hifi-functie toegankelijk wordt op Spotify Connect-speakers.

4. Bestaande user interface

De hifi-optie wordt aangeboden in dezelfde applicatie die je al gewend bent. Je hoeft dus niet te wennen aan een nieuwe omgeving en hoeft geen rekening te houden met verborgen functies.

5. Later dit jaar

De functionaliteit wordt later dit jaar uitgerold naar een aantal grote markten. Het is nog niet bekend welke landen als eerste aan de beurt zijn. Ook de kosten van het nieuwe abonnement zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Binnenkort wordt er meer informatie bekendgemaakt.

Billie Eilish promoot Spotify

De Amerikaanse singer-songwriter Billie Eilish en producent Finneas vertellen in een video, gemaakt door Spotify, wat het belang is van lossless audiokwaliteit, voor zowel makers als fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen