Na One UI 6.1 lopen Samsung-gebruikers tegen hetzelfde probleem aan

Smartphones Mark Hofman 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Na de uitrol van One UI 6.1 lopen Samsung-gebruikers duidelijk tegen problemen aan. Waar sommige mensen met een Galaxy S23 klagen over te warme smartphones, zijn er anderen die beweren dat hun Android-telefoon een stuk trager oplaadt.

Vorige week donderdag rolde Samsung met One UI 6.1 een heerlijke update uit naar oudere Android-smartphones. Vooral Circle to Search en andere AI-functies van de Galaxy S24 Ultra waren onderwerp van gesprek bij mensen met een model van vorig jaar. Maar niet zonder problemen te benoemen, zo blijkt.

Gebruikers laten online, op verschillende plekken als Reddit, van zich horen. Naast het feit dat men denkt dat hun telefoon iets minder snel oplaadt, zijn er vooral Android-gebruikers die klagen over een te warme Galaxy S23.

One UI 6.1 bezorgt Samsung-gebruikers problemen

Een berg aan nieuwe AI-functies kan ervoor zorgen dat de CPU het iets zwaarder heeft dan voorheen. Dat gebruikers op het officiële forum van Samsung, maar ook op plekken als Reddit, melding maken van een iets warmere Galaxy S23 of Galaxy Z Fold 5 na de One UI 6.1-update is dus niet zo gek.

Wat wel opvalt is het aantal meldingen over laadsnelheden. Sinds Samsung de update heeft uitgerold duiken er online meldingen op van gebruikers die denken dat hun Galaxy S23 minder snel oplaadt dan daarvoor. Zo is er zelfs sprake van een daling van 40% in snelheid.

Waar de laadsnelheid normaal gesproken rond de 25W ligt, merken Galaxy-gebruikers dit nu rond de 15W ligt.

Niet iedereen heeft er last van

Na onderzoek van SamMobile, een van de bekendste platformen op gebied van Samsung, wordt duidelijk dat niet alle gebruikers er last van hebben. Een laadsnelheid van 25W betekent doorgaans dat 20W gehaald wordt. Na de One UI 6.1-update komt de redactie erachter dat dit nog altijd het geval is.

Maar gezien het aantal meldingen van de problemen is wel duidelijk dat het probleem aanzienlijk groot is.

Mocht jij na One UI 6.1 ook problemen hebben met je Samsung Galaxy S23 of Galaxy Z Fold 5 of Flip 5? Stuur dan even een mailtje naar [email protected].

Pas op: gevaarlijke malware Android doet zich voor als virusscanner

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen