OnePlus 11 krijgt nu al een bijzondere metamorfose, maar waarom?

Tech Jeroen Kraak 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 11 is nog maar net uit, maar nu al komt de maker met een bijzonder gewaagd ontwerp voor een nieuwe versie. Waarom doet het bedrijf dat niet meteen?

De OnePlus 11 heeft misschien niet het mooiste uiterlijk vanwege de camera aan de achterkant, maar heeft natuurlijk wel veel moois onder de motorkap liggen. Toch steelt een nieuwe versie echt de show.

OnePlus 11 kan veel mooier

De OnePlus 11 is het nieuwe vlaggenschip van het Chinese merk. De telefoon is met een bedrag van 829 euro gek genoeg goedkoop voor een high-end-exemplaar. Wij kregen de telefoon al eerder in handen en waren positief verrast. Zo gaat de telefoon als de brandweer en heeft het een prima beeldscherm die een verversingssnelheid van 120Hz heeft.

Daarnaast laadt de telefoon ook bloedjesnel op. Als je ‘m aan de oplader hangt is de OnePlus 11 binnen 25 minuten volledig opgeladen. Dat zijn snelheden waar zelfs Max Verstappen jaloers op is.

Toch is er een grote tegenvaller: het camerasysteem. Over smaak valt te twisten maar ik denk dat bijna iedereen het ermee eens is dat dit er echt niet uitziet. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je de achterkant van de telefoon niet wil laten zien. Hoe anders is dat met de OnePlus 11 Concept.

Van rond naar kleur

Goed, een rond camerasysteem is niet echt aantrekkelijk, maar de OnePlus 11 Concept heeft dat prima verhuld. De achterkant is namelijk bijzonder verlicht door middel van LED. Zo goed zelfs, dat wij er best wel mee zouden willen lopen.

OnePlus 11 Concept
Een voorproefje. (Afbeelding: OnePlus)

Op dit moment heeft OnePlus wat teasers naar buiten gebracht. Het wil het volledige model onthullen tijdens de MWC 2023. De grote vraag is echter: waarom? Normaal brengt OnePlus zijn concept-modellen niet uit en om nou een telefoon te presenteren op deze grote beurs die al uit is, is ook weer zoiets. Kortom, het is anders gewoon mosterd na de maaltijd.

Toch is een smartphone met verlichting aan de achterkant niet nieuw. Nothing lanceerde dit al bij zijn eerste telefoon. Ironisch genoeg is Nothing juist het bedrijf van OnePlus-oprichter Carl Pei. Wat OnePlus met de 11 Concept wil, zien we op 27 februari. Dan wordt het toestel volledig onthuld.

Dus OnePlus, luister naar ons en breng dit model gewoon op de markt. Dan hoeft niemand zich meer te schamen voor die lelijke achterkant.

Intrigerende Nothing Phone (2) lekt langzaam uit: alles over de Android-smartphone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen