Pak je zonnebril er maar bij: ‘De OnePlus 12 wordt krankzinnig fel’

Smartphones Mark Hofman 27 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Oppo en OnePlus grootse plannen hebben voor hun beeldschermen, lijkt het tweede bedrijf met zijn aanstaande vlaggenschip helemaal los te gaan. Het scherm van de OnePlus 12 wordt fel. Heel erg fel.

Als we de bekende leaker, en inmiddels ook een zeer betrouwbare bron, Ice Universe mogen geloven, is een zonnebril geen overbodige luxe bij de OnePlus 12. Waar fabrikant BOE spreekt over een maximale helderheid van 2600 nits, spreekt Universe over een veel hoger getal.

We zijn sinds kort ook op WhatsApp te vinden. In ons kanaal delen we de mooiste verhalen, video’s en exclusieve content die je nergens anders krijgt. Volg ons hier.

Zonnebrillen voor de OnePlus 12

Tijdens de aankondiging van het X1-beeldscherm voor de OnePlus 12 heeft fabrikant BOE gesproken over een maximale helderheid van 2600 nits. Minder dan we vooraf misschien hadden verwacht, maar veel minder dan wat Ice Universe denkt te weten.

De bronnen van de leaker vertellen dat de smartphone, die begin volgend jaar moet verschijnen, een maximale helderheid heeft van 4000 nits. Je leest het goed: 4000 nits.

Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S23 Ultra heeft een maximale helderheid van 1750 nits, de iPhone 15 Pro Max van 2000 nits en de Google Pixel 8 Pro van 2400 nits. Sterker nog: de OnePlus Open heeft een krankzinnige helderheid van 2800 nits.

In theorie is de OnePlus 12 dus twee keer zo fel als de iPhone 15 Pro Max, terwijl dat toestel zijn maximale helderheid al bijna nooit bereikt. Dat is krankzinnig.

Korrel zout uit een kiloverpakking

Het is overigens wel goed om dit nieuws met een korrel zout te nemen. Doorgaans geldt dat al voor geruchten, maar zeker in dit geval zijn er nogal wat vraagtekens die boven het hoofd hangen.

@wantnl

De OnePlus Open is officieel een feit 🔥 #oneplusopen #oneplus #op #android #smartphones

♬ origineel geluid – WANT

Mocht de OnePlus 12 daadwerkelijk een beeldscherm hebben met een maximale helderheid van 4000 nits, dan snap ik bijvoorbeeld niet zo goed waarom BOE daar afgelopen week niet mee te koop liep.

Als men toch een beeldscherm weet te creëren met dergelijke mogelijkheden, waarom zou je er dan voor kiezen om te pronken met een maximale helderheid van 2600 nits? Dat vind ik gewoon een zeer bijzonder verhaal.

WANT op WhatsApp: verhalen, video’s en exclusieve content op één plek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen