OnePlus-oprichter gespot met onbekende telefoon

Smartphones Jeroen Kraak 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Carl Pei kennen we natuurlijk vooral als oprichter van OnePlus. Nu werkt hij hard aan zijn nieuwe merk Nothing. Ook aan een smartphone lijkt het.

De verwachtingen over Nothing zijn hooggespannen en dat komt vooral door Carl Pei. De Chinees is een van de oprichters van het inmiddels bekende telefoonmerk OnePlus. Dat bedrijf heeft hij echter achter zich gelaten en is nu gestart met Nothing. Eerder bracht hij onder het merk oortjes uit, maar veel mensen kijken vooral uit naar een nieuwe smartphone. Het bedrijf en Pei houden hun kaken op elkaar, maar een nieuwe foto doet flink wat stof opwaaien.

Carl Pei met een onbekend toestel

Op Twitter gaat nu een foto rond waarop de OnePlus-oprichter staat. Het kiekje is zo speciaal omdat Pei er op staat met een onbekende telefoon. Hoewel het slechts gissen is wat voor smartphone het is, denken veel mensen dat dit een prototype is van de eerste Nothing smartphone. Wat het extra bijzonder maakt is dat naast Pei en de telefoon ook de CEO van Qualcomm, Cristiano Amon, erop staat.

De foto met Pei is genomen bij de stand van Qualcomm tijdens technologiebeurs MWC in Barcelona. Mogelijk is de ontmoeting tussen de twee om de nieuwe telefoon te laten zien. Als dat daadwerkelijk zo is, is er een grote kans dat er een Qualcomm-processor aan de binnenkant is.

Nothing Ear (1)
De earbud van Nothing. (Afbeelding: Nothing)

Van OnePlus naar Nothing

Helaas is de foto van Pei wel wat onduidelijk. We zien geen kenmerken zoals de camera of andere karakteristieken. Ook is het lastig te zien of het echt een prototype van Nothing is. Misschien heeft hij wel een OnePlus in zijn handen. Als het daadwerkelijk een prototype is, dan kunnen we wellicht dit jaar al een telefoon verwachten van Nothing, al lijkt het waarschijnlijker dat het 2023 wordt. Geruchten over de smartphone gaan al langer rond.

Wel maakt de oud-OnePlus topman er geen geheim van over wat zijn ambities zijn. Als grote voorbeeld ziet hij voor Nothing eenzelfde ecosysteem als Apple heeft met zijn producten. Mocht het Nothing lukken, dan wordt het een geduchte speler op de markt. De eerst oortjes beloven in ieder geval veel goeds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!