OnePlus-oprichter komt met nieuwe smartphone van Nothing

Smartphones Jeroen Kraak 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Carl Pei timmert hard aan de weg met Nothing. Eerst maakte de OnePlus-oprichter oordopjes, maar nu lijken er ook smartphones aan te komen.

Carl Pei ken je misschien als een van de oprichters van telefoonmaker OnePlus. Dat trucje lijkt hij niet te zijn verleerd, want met zijn nieuwe bedrijf Nothing lijkt er nu ook een smartphone aan te komen.

Een smartphone voor Nothing?

Dat nieuws komt van lekker Mukul Sharma, die het vaker bij het goede eind heeft. Hij laat aan 91Mobiles weten dat Nothing in het begin van 2022 met een eigen smartphone komt. OnePlus krijgt dus flinke concurrentie. Nothing liet eerder weten samen te gaan werken met Qualcomm voor toekomstige producten. Dat bedrijf staat natuurlijk vooral bekend door hun chips voor mobiele telefoons. Eerder nam Nothing ook al bedrijf Essential Phone over wat er dus al op wijst dat het bedrijf zich op de telefoonmarkt gaat begeven.

Overigens blijft het volgens Sharma niet alleen bij smartphones. Het bedrijf zou ook een powerbank aan het ontwikkelen zijn die aan het einde van het jaar moet uitkomen. Deze krijgt de originele naam Nothing Power (1).

De Ear (1)

Nothing kennen we nu vooral van de oordopjes die ze recent ontwikkeld hebben: de Ear (1). Voor deze oortjes vraagt het bedrijf 99 euro. Een goede prijs aangezien ze Active Noise Cancellation hebben. Wat meteen opvalt is het bijzondere ontwerp. De oortjes zijn namelijk doorzichtig. Wellicht gaat het bedrijf dit design doorzetten naar een smartphone. Wil jij weten wat wij van de oortjes vinden? Lees dan deze review van Mark.

Nothing is gestart door Carl Pei die een van de oprichters van OnePlus is. Voor het nieuwe bedrijf Nothing wist hij 50 miljoen dollar op te halen. De Ear (1) ging in de eerste twee maanden 100.000 keer over de toonbank, dus dat was een goede start voor het bedrijf.

Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de producten van het merk met zo’n start. We weten nog niet precies hoe de nieuwe smartphone gaat heten, maar in de verwachting ligt natuurlijk de Nothing Phone (1).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen