OnePlus lijkt te werken aan zijn allereerste tablet: de OnePlus Pad

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus heeft onlangs een nieuwe smartphone aangekondigd, maar lijkt dat geen reden te vinden om stil te blijven zitten. Het bedrijf lijkt namelijk druk te werken aan zijn allereerste tablet.

Dat bericht komt vandaag naar buiten nadat er een handelsmerk is aangevraagd bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Het gaat om een product genaamd de OnePlus Pad. Zet het bedrijf eindelijk de stap?

OnePlus Pad: de eerste tablet een feit?

OnePlus is een techbedrijf dat voornamelijk draait om zijn community. Er wordt goed geluisterd naar wat de consument te zeggen heeft en daar krijgt het bedrijf onvoorwaardelijke steun voor terug. Het is wat dat betreft opvallend dat het Chinese bedrijf zolang heeft gewacht met een uitbreiding. Waar het eerst alleen smartphones produceerde, kwam het bedrijf later met de eigen Earbuds en lanceerde het dit jaar nog de OnePlus Watch. Eerder verscheen ook een eigen TV in India.

De komst van de OnePlus Pad zou wederom een grote stap kunnen zijn richting een eigen ecosysteem. Het Chinese bedrijf registreerde het product op 1 juli in Europa. Op het document is overigens niet te zien wat de tablet eventueel te bieden heeft.

OnePlus Pad Tablet
De aanmelding voor het handelsmerk (Afbeelding: EUIPO)

Zo’n handelsmerk hoeft overigens geen bewijs te zijn dat een product 100% op de markt verschijnt. Maar het laat wel zien dat OnePlus speelt met het idee en, misschien wel, redelijk ver is in het productieproces. Of het bedrijf ook echt met de tablet komt, dat zal de tijd ons leren.

Niet de enige van BBK

OnePlus is geen alleenstaand bedrijf gezien het opereert onder de vlag van BBK Electronics. Het moederbedrijf is de tweede grootste telefoonfabrikant ter wereld door merken als Oppo, Vivo, Realme en OnePlus dus. De komst van een tablet van dat laatste merk is misschien wel het meest gewild, maar het is zeker niet het enige merk dat zich eraan gaat wagen.

Zo lijkt het erop dat Realme ook met een eigen tablet komt. In juni kregen we de bevestiging en konden we al een kleine blik werpen op het apparaat. Daarnaast word ook verwacht dat Vivo en Oppo met een tablet komen dit jaar.

OnePlus 9: de 5 beste hoesjes die je nu kunt kopen

Wat dat betreft is de kans dus vrij groot dat de OnePlus Pad er gaat komen. Alleen hebben we nu nog geen flauw idee wanneer dat is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen