Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 29 jun 2021

OnePlus Nord 2 lekt uit: is dit hoe de nieuwe smartphone eruit gaat zien?

Er zijn afbeeldingen gelekt waarop we mogelijk een eerste blik kunnen werpen op de OnePlus Nord 2. Is dit hoe de nieuwe smartphone er straks uit gaat zien? Naar verluidt wordt dit tevens het eerste toestel van het bedrijf dat beschikt over een chipset van Mediatek. Normaliter maakt de Chinese fabrikant gebruik van Qualcomm-processors.

De verwachting is dat OnePlus binnenkort een nieuwe midrange smartphone onthuld (terwijl de OnePlus Nord CE nog maar net verkrijgbaar is). Wanneer dat gebeurt, weten we niet. Maar nu zijn er al wel afbeeldingen gelekt waarop het toestel mogelijk te zien is. En het design lijkt op de OnePlus 9.

Eerste kennismaking met de OnePlus Nord 2

De OnePlus Nord 2 lijkt een plat scherm te krijgen, evenals dunne schermranden en een cameragat in de linker bovenhoek. Achterop zien we een verticaal camera-eiland zitten (daar later meer over), met daarin drie sensoren. En in tegenstelling tot die eerdergenoemde CE, zien we dit keer geen koptelefoonaansluiting zitten.

OnePlus Nord 2 lek
Gelekte afbeelding van OnePlus Nord 2 (Afbeelding: 91Mobiles)
OnePlus Nord 2 lek
Gelekte afbeelding van de OnePlus Nord 2 (Afbeelding: 91Mobiles)

Inmiddels liggen er ook nog wat specificaties op straat. Het toestel krijgt naar verluidt een riant amoled-scherm van 6,43 inch. De resolutie is waarschijnlijk full hd+. Daarnaast is de verwachting dat ook dit toestel uitgerust wordt met een verversingssnelheid van 90 Hertz. Je kunt dus hele vloeiende beelden verwachten.

Drie camera’s achterop

De cameramodule bestaat dus uit drie camera’s. Zo is er een hoofdcamera-sensor die beschikt over vijftig megapixel. Daarnaast is er een groothoeklens, die de beschikking heeft over in totaal acht megapixel. Tot slot is er nog een dieptesensor van twee megapixel, maar die is er voornamelijk ter ondersteuning.

‘OnePlus Nord CE lost grootste probleem van zijn voorganger op’

Dan hebben we nog de camera voorop. Volgens de geruchten wordt dit een 32 megapixel-variant. De accu beschikt naar verluidt over 4.500 mAh en ondersteunt laden op zowel 30 als 65 watt. Qua software mag je Android 11 verwachten, evenals de meest recente versie van softwareschil OxygenOS 11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

91Mobiles

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus Nord 2 lekt uit: is dit hoe de nieuwe smartphone eruit gaat zien?
Sluiten