Ontwikkelaar Bungie brengt wellicht mobiele versie uit van Destiny

Games Dennis Mons 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

In navolging van andere grote gamestudio’s brengt ook Bungie mogelijk een mobiele versie uit van zijn meest populaire game: Destiny. Het spel komt volgens geruchten uit op iOS en Android.

Sinds Sony de ontwikkelaar Bungie over heeft genomen, zijn beide bedrijven erop gebrand om Destiny uit te brengen op verschillende platformen. Binnenkort kunnen we dus wellicht de game spelen op onze iPhone- en Android-toestellen. Zelfs de Xbox is niet uitgesloten, maar je speelt dan wel via Cloud.

Films en series

Evenals Microsoft aast Bungie echter op grotere successen. Eerstgenoemde bracht bijvoorbeeld een tv-show uit over de game HALO. Ook Bungie bekijkt nu de mogelijkheden om de IP een plek te geven op andere platformen, los van gaming. Een show op grote streamingservices staat dus ook nog op de kaart.

google stadia destiny 2
De kans is klein dat het een port wordt van Destiny 2. (Afbeelding: Bungie)

Voor de release van de iOS- en Android-versie van Destiny (nogmaals, niet bevestigd) werkt Bungie samen met NetEase. Het Chinese bedrijf is sinds 2018 aandeelhouder van Bungie. Op een LinkedIn-profiel is NetEase in ieder geval op zoek naar een creatieve medewerker om een project op te pakken. Het gaat om een “nog niet aangekondigde first person shooter”. Goh, wat zou dat nou zijn?

Zeer aanwezige kans op een mobiele versie?

Hoewel het koffiedik kijken is, is de kans dat een mobiele versie van Destiny uitkomt groot. Volgens ingewijden is Bungie nu al twee jaar bezig met het project. CEO van Bungie, Pete Parsons, stelde eerder dat NetEase “een enorme hoeveelheid aan ervaring heeft qua mobile gaming, wat wij niet hebben”.

Verwacht echter geen directe port van bijvoorbeeld Destiny 2. De kans is groter dat het een game wordt in hetzelfde universum. De hardware van mobiele telefoons is simpelweg nog niet snel genoeg om een First Person Shooter als Destiny 2 te draaien. Nou ja, wellicht met de nieuwe Asus ROG Phone 6 Pro wel.

Niet de eersten

Bungie en Sony zijn natuurlijk niet de eerste partijen die AAA-titels op mobiel uitbrengen. Een van de meest befaamde is Skyrim dat zelfs op een koelkast draait dankzij Android.

Maar ook de Pokémon-serie, PUBG, Minecraft en Call of Duty hebben de overstap gemaakt, de grootste gamefranchises ter wereld.

Wanneer we concrete feiten krijgen over Destiny op mobiel is dus nog niet bekend. Wellicht dat Gamescom in augustus of E3 volgend jaar er wél antwoord op geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen