Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 jun 2021

Ontwikkelaar van PlayStation 5-topgame Returnal wordt overgenomen

De PlayStation 5 is nu een paar maanden op de markt. Ondanks dat het zeer lastig is om er één te scoren, zijn er al wel een paar goede games op verschenen. Eén daarvan is Returnal.

Returnal op de PlayStation 5 is gemaakt door de Finse ontwikkelaar Housemarque, die in het verleden ook andere topgames als Resogun en Alienation uitbracht. En die ontwikkelaar is nu gekocht door Sony.

Sony neemt top PlayStation 5-ontwikkelaar over

De overname van Housemarque door Sony is eigenlijk een hele logische. Naast dat het bedrijf dus het heerlijke Returnal uitbracht op de PlayStation 5, heeft het daarvoor heel wat mooie games uitgebracht op de PlayStation 4 en 3. Wat dat betreft voelde de studio vaak al als een studio die games exclusief voor het PlayStation-platform. Maar door deze overname is dat dus definitief. Op het PlayStation Blog maakte Sony deze overname bekend.

Returnal
Returnal (Afbeelding: Housemarque)

Uiteraard hebben beide partijen lovende woorden voor elkaar. Vanuit Sony laat Hermen Hulst weten zeer groot fan te zijn van het werk en dat ze met Returnal op de PlayStation 5 andermaal bewezen hebben wat ze kunnen maken. En door deze overname hoopt men dat het bedrijf nog meer mooie games kan maken. Vanuit Housemarque is Ilari Kuittinen aan het woord. Hij stelt dat er al een zeer goede band was en dat met Returnal die band alleen maar werd versterkt.

Kansen

Met de overname is het voor Housemarque mogelijk om op een stabiele manier te gaan bouwen aan de toekomst. Het is namelijk minder afhankelijk van een financieel succes als dat Returnal voor de PlayStation 5 was en kan zodoende bijvoorbeeld meer tijd nemen voor de ontwikkeling van een nieuw game. Wat dat betreft is de toekomst positief voor de studio. Hoeveel Sony betaalt heeft voor de overname, dat is niet naar buiten gebracht. Wil je meer lezen over alles dat met de spelcomputer te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

5 must-have PlayStation 5 games die nog dit jaar verschijnen

Reageer op artikel:
Ontwikkelaar van PlayStation 5-topgame Returnal wordt overgenomen
Sluiten