Paul Walker keert mogelijk terug in twee nieuwe Fast & Furious films

Fast & Furious 10 en 11 krijgt mogelijk een bijzondere acteur. Regisseur Justin Lin kijkt naar de mogelijkheden om Paul Walker terug te brengen naar de films.

Paul Walker was een van de vaste gezichten in de eerste Fast & Furious-films. Helaas overleed de acteur veel te vroeg door de gevolgen van een auto-ongeluk, waardoor we hem niet meer konden terugzien. Toch lijkt daar verandering in te komen.

Paul Walker in Fast & Furious

Walker was een van de eerste grote sterren in de Fast & Furious-reeks. Hij kwam in elk deel voor, behalve in Tokyo Drift. Toen hij overleed in 2013 legden de makers de productie van FF7 stil. Ze moesten de tijd nemen om te kijken hoe ze zonder Walker verder zouden gaan. In de film zagen we uiteindelijk hoe zijn personage ervoor koos om verder te gaan leven met Mia en zijn familie.

Toch is Walker niet verdwenen uit de gedachten van de Fast & Furious-acteurs en makers. Vin Diesel speelde eerder al met de gedachte om Walkers dochter Meadow een rol te geven in toekomstige films, maar regisseur Justin Lin heeft iets anders in gedachte. Hij denkt eraan om de overleden acteur zelf terug te brengen in de serie. “Het is duidelijk dat Paul en zijn karakter Brian de ziel en het hart zijn van de franchise. Hem terugbrengen is iets waar ik elke dag mee bezig ben. Nu we bij de eind van de franchise komen, komt het weer ter sprake.”

Een overleden persoon terug in de film

Het klinkt natuurlijk gek om een overleden persoon in een nieuwe film te laten schitteren, maar de mogelijkheden zijn er gewoon. Ze zijn zelfs al toegepast in Fast & Furious. In deel zeven is afscheid genomen van zijn karakter en hebben de makers zijn broer ingeschakeld om hem toch een mooi afscheid in de serie te geven. Ook in titels als Star Wars zijn dode acteurs al eens teruggekeerd op het scherm. Zo kwam in Rogue One Peter Cushing’s Grand Moff Tarkin terug tot leven.

Het terugbrengen van dode acteurs is een discussie die de laatste tijd weer flink oplaait. Zo vroegen fans van Chadwick Boseman zich af of de acteur terug kan keren in Black Panther II. Marvel liet echter al weten dat het niet gaat gebeuren. Bij Fast & Furious is het dus nu wel een mogelijk. Of het gaat lukken, moet nog blijken. Voor een acteur die zo belangrijk is geweest voor de franchise is het natuurlijk wel een passend afscheid.

Screenrant

Reageer op artikel:
Paul Walker keert mogelijk terug in twee nieuwe Fast & Furious films
Sluiten