Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 30 jun 2021

Huawei Watch 3: Mooie smartwatch met flinke batterij (maar….)

Toen de eerste smartwatch op de markt kwam, dachten we dat dit op termijn de smartphone zou gaan overnemen. Maar in 2021 weten we inmiddels wel beter. De smartwatch is vooral een tool die je gebruikt om je beweging te meten. Met de Huawei Watch 3 wil Huawei toch terug naar het oude idee en je de mogelijkheid geven om het apparaat zonder smartphone goed te kunnen gebruiken.

Dit wordt bereikt met eSim. Door dit te activeren op de Huawei Watch 3 kun je hem meenemen zonder dat je je telefoon gebruikt. Met bluetooth-oordopjes in kun je dan luisteren naar je favoriete muziek (waarbij Spotify overigens nog ontbreekt) en als je gebeld wordt, kun je gewoon zonder smartphone beantwoorden. Ideaal dus als je wil gaan sporten maar je telefoon niet mee wil nemen. Dit zijn de punten die me tijdens het testen zijn opgevallen.

Huawei Watch 3 Review

1. Ziet er netjes uit

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar ik vind de Huawei Watch 3 een mooie smartwatch. Het scherm is behoorlijk groot, waardoor het makkelijk is om erop te navigeren. Op die manier kun je zonder al te veel problemen de verschillende apps die erop staan selecteren. Daarnaast straalt hij een bepaalde vorm van kwaliteit uit. Het is zeker geen goedkope Apple Watch-ripoff. Met het leren bandje wat ik erbij heb gekregen is het echt een model waarmee je gezien mag worden. En als je hem dan activeert, is het beeld fijn helder.

2. Dankzij eSim kun je je smartphone thuislaten

Eén van de sterkste punten die op de Huawei Watch 3 te vinden is, zit hem in het gegeven dat het mogelijk is om gebruik te maken van eSim. Daarmee wordt de smartwatch in één klap een alternatief voor je smartphone. Met een interne opslag van iets minder dan 16 GB is het mogelijk om heel wat muziek er op te slaan en tijdens het sporten er naar te luisteren via je bluetooth oordopjes. Dat maakt het sporten echt net wat makkelijker.

Van verschillende markten thuis (Afbeelding: Huawei)

3. Batterij van de Huawei Watch 3 gaat lang mee

Mijn Apple Watch moet ik om de dagen eigenlijk wel aan de oplader gooien. Na twee dagen is de batterij wel op. De Huawei Watch 3 gaat iets meer dan drie dagen mee. Dat is natuurlijk nog altijd wat beperkt. Je kunt er echter langer gebruik van maken wanneer je gebruik maakt van de zogenaamde ultra-long battery life mode. Dan moet hij een week of twee meegaan. In deze modus heb je wel wat beperkingen en kun je bepaalde apps niet meer gebruiken, maar houdt hij nog wel bij hoeveel beweging je uitvoert. Handig wanneer je dus even geen mogelijkheid hebt om hem op te laden.

Huawei Watch 3
Je kunt hem lang gebruiken (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

4. Geen overvloed aan apps

Toch zijn er bepaalde beperkingen te vinden met de Huawei Watch 3. Hoewel er redelijk wat apps zijn voor de smartwatch, zijn er ook wat beperkingen. Zo vind ik het vervelend dat je niet zoiets hebt als Spotify om je muziek mee af te spelen. Maar ook op het gebied van social media zijn er beperkingen. Die heb je niet nodig voor tijdens het sporten, maar soms is het wel handig als je zoiets aan je horloge kunt koppelen om op die manier notificaties te krijgen.

Huawei Watch Series 3
Qua apps is er geen overvloed aan keuze (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

5. Gedoe met de iPhone

In eerste instantie heb ik de Huawei Watch 3 getest met mijn iPhone 12 Pro Max. En dat was geen succes. Ten eerste duurde het even voordat ik alles gekoppeld had, waarbij het niet echt hielp dat de smartwatch uit de doos op de Chinese taal stond en ik eerst moest uitzoeken hoe ik dat moest aanpassen. Vervolgens ging de koppeling met de iPhone via Wear OS, Huawei Gezondheid en de Bluetooth-settings. Het scannen van de QR-code op het horloge hielp niet.

En toen alles gekoppeld was, verdween bij de apps die ik gebruikte op mijn iPhone het toetsenbord. De Huawei Watch 3 werd blijkbaar gezien als een toetsenbord. Als gevolg daarvan moest ik elke keer dat ik een bericht kreeg mijn Bluetooth uitzetten om daar op te beantwoorden en daarna het weer aan om de koppeling met de smartwatch te maken. Dat was pure armoede. Uiteindelijk kreeg ik een Huawei-testtoestel en daarop werkte alles wel naar behoren.

De Huawei Watch 3 is nu verkrijgbaar. Hij heeft daarbij een adviesprijs van 369 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei Watch 3: Mooie smartwatch met flinke batterij (maar….)
Sluiten