Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 30 jun 2021

Nothing presenteert op deze datum zijn eerste earbuds

Carl Pei is hard aan de weg aan het timmeren met Nothing. De OnePlus-oprichter laat nu weten wanneer we de eerste earbuds van het merk kunnen verwachten.

Carl Pei is een bekende naam in de techwereld. Hij is een van de mede-oprichters van smartphonemerk OnePlus. Aan het begin van het jaar liet de Chinees echter weten een avontuur te beginnen en met een nieuw merk op te gaan richten. Dat is Nothing geworden, niet als in niets, want het is gewoon de naam van het merk. Als eerste maakt hij earbuds. Nu laat hij weten wanneer we deze kunnen verwachten.

Nothing komt met earbuds

De bedoeling was dat de Nothing-oordoppen eigenlijk al deze maand in de winkel zouden liggen. De uitgave is echter vertraagd. De oordoppen worden nu gelanceerd op 27 juli meldt Pei op Twitter.

Toch laat de OnePlus-oprichter niet het achterste van zijn ton zien. De details over de eerste earbuds van Nothing zijn karig. Hoewel het bedrijf veel teaset weten we nog steeds niet wat de precieze specs zijn. Wat Pei wel eerder liet weten is dat hij bij de nieuwe earbuds gebruikmaakt van transparante materialen in de constructie en dat er wordt samengewerkt met Teenage Engineering.

Veel concurrentie

Toch zal het een lastige strijd worden om te scoren op het gebied van earbuds. De concurrentie kun je met recht moordend noemen. Naast natuurlijk de Airpods en de Samsung Galaxy Buds, zijn er genoeg andere merken die maar al te graag hun oordopjes aan de man proberen te brengen. Dat gaat van zijn oud-bedrijf OnePlus tot echte audiomerken als Bose en Sennheiser.

Begin voor OnePlus-oprichter

Earbuds zijn echter maar het begin van Nothing. De OnePlus-oprichter wil verschillende soorten apparaten gaan maken. Er moet als het ware een eigen ecosysteem van producten ontstaan, zoals we natuurlijk ook kennen van tech-grootmachten als Samsung en Apple. “Het ultieme doel is dat alles naadloos met elkaar in verbinding staat. Dat kan alleen maar als je verschillende categorieën producten hebt,” liet Pei al eerder weten tijdens een interview met The Verge.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nothing presenteert op deze datum zijn eerste earbuds
Sluiten