Sennheiser kondigt de gloednieuwe CX True Wireless Earbuds aan

Gadgets Jeroen Kraak 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sennheiser heeft haar nieuwe CX True Wireless Earbuds aangekondigd. Het moet een betaalbaar alternatief zijn voor de premium oordopjes.

Sennheiser is natuurlijk een bekend audiomerk. De koptelefoons van het bedrijf vinden dan ook gretig aftrek vanwege de goede geluidskwaliteit. De oordopjes leken desondanks al een tijd een ondergeschoven kindje, maar met de nieuwe CX True Wireless Earbuds is het nu een geduchte concurrent van andere merken.

Sennheiser oortjes

Tot nu toe waren de earbuds van Sennheiser behoorlijk prijzig. De CX 400BT True Wireless kosten 199 euro en de Momentum True Wireless 2 zelfs 299 euro. Met de CX True Wireless Earbuds laat het Duitse bedrijf echter zien dat het ook flink goedkoper kan zonder veel kwaliteit te hoeven inleveren, meldt het in een persbericht.

Sennheiser brengt de TrueResponse-transducer naar het nieuwe model. Het moet zorgen voor een betere akoestische ervaring en levert hifi-stereogeluid met diepe bassen, natuurlijke middentonen en helder afgelijnde hoge tonen. Met ingebouwde EX en de Smart Control App zorgen de earbuds voor de ideale luisterervaring.

Sennheiser CX True Wireless Earbuds
De earbuds in de meegeleverde case. (Afbeelding: Sennheiser)

Lange batterijduur en touchbesturing

Over de batterijduur heb je niets te klagen. DE earbuds gaan tot 9 uur mee en als je ze oplaadt in de meegeleverde etui gaan ze zelfs tot 27 uur mee.

Bij de Earbuds krijg je oordopjes in vier verschillende maten meegeleverd, zodat het geluid vanaf buiten goed gedempt wordt. Net zoals je wellicht van andere merken kent, zijn de nieuwe Sennheiser-Earbuds ook te besturen via aanraking. Ook als je de oortjes uit het etui haalt, worden ze automatisch ingeschakeld. Daarnaast ondersteunt het gadget ook Google Assistant en Siri. Elke CX True Wireless heeft twee microfoons zodat je ook prima met de oortjes kunt bellen

Goedkoper dan verwacht

De nieuwe CX True Wireless Earbuds zijn vanaf 8 juli verkrijgbaar in de kleuren matzwart en matwit. De oortjes kosten 129 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen