ONwheel verandert je fiets in een handomdraai in een elektrische Solex

Elektrische auto's Stefan Keerssemeeckers 25 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Fietsen met hulpmotor waren lang het domein van ouderen, die wel wat hulp bij het trappen konden gebruiken. Nu zo’n motortje steeds vaker elektrisch is, wordt hij echter onder meer groepen populair. Schijnbaar fietsen zelfs scholieren rond met een hulpmotortje, de luieriken!

Hang een ONwheel aan je wiel

Deze ONwheel is een eenvoudige manier om je eigen fiets van wat power te voorzien. Het systeem bestaat uit een accu en een motortje, dat je met speciale houders op je frame monteert. Zodra de ONwheel merkt dat je trapt, beweegt het rolgedeelte naar je wiel en krijg je een boost!

De accu en motor zijn vliegensvlug te installeren en te verwijderen. De accu kun je ook met een speciale sleutel vastdraaien, zodat hij niet gepikt wordt als je even pauzeert met een kop koffie.

ONwheel levert 800 Watt, en boost je snelheid tot maximaal 45 km/u. De accu gaat zo’n zestig kilometer mee, daarna moet hij een paar uur opladen. Je stelt de snelheid in via een Android-app (aan een iOS-versie wordt nog gewerkt).

Het doet ons erg denken aan die gave oude Solex-fietsen, met een motortje op het voorwiel. Net als met de klassieke Solex geldt wel dat je op moet passen voor poep op de weg. Als dát er tussen komt ben je écht zwaar de sjaak.

Tof project, en blijkbaar zien veel mensen de ONwheel ook wel zitten. Het streefbedrag op Kickstarter werd in korte tijd ingezameld. Je reserveert de ONwheel vanaf 499 euro, het apparaat wordt in het najaar geleverd.

Meer info vind je op Kickstarter.

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen