Ook iOS 12.1 heeft een bug in het toegangsscherm

Apple Night 1 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Weet je nog? In iOS 12 zat een tweetal bugs in het toegangsscherm, waardoor kwaadwillenden toegang konden krijgen tot de contacten en foto’s. In iOS 12.0.1 werden die bugs gefixt en was het codeslot weer veilig. Wat schets onze verbazing? Gebruikers van iOS 12.1 zijn wederom getroffen door een bug, die het activeringsslot kan omzeilen.

Beveiligingsexperts die de bug ontdekten, meldden dat ze toegang konden krijgen tot de contacten terwijl ze geen pincode hadden om het toestel te ontgrendelen.

Bug in iOS 12.1 maakt gebruik van FaceTime voor Groepen

De bug komt ditmaal door FaceTime voor Groepen. Door een FaceTime gesprek te starten kon via een nieuwe optie in het nieuwe FaceTime voor Groepen toegang verkregen worden tot contact-informatie zonder het iOS apparaat te ontgrendelen.

Het probleem doet zich overigens alleen in iOS 12.1 voor. Oudere versies van iOS zijn hierdoor niet getroffen. Ook moet de iPhone of iPad fysiek toegankelijk zijn. Dat was bij de toegangs-scherm bugs in iOS 12 ook al het geval. Wat dat betreft is de bug dus niet super-gevaarlijk.

Bugfix

Apple was de vorige keer erg snel met het oplossen van de bugs in het toegangsscherm. Hoewel de bug aan Apple is gerapporteerd, heeft het bedrijf nog geen bevestiging van de fout in het toegangsscherm gegeven. We hopen in ieder geval dat het ditmaal weer zo snel wordt opgelost. Dat is toch een iets veiliger gevoel voor alle iOS 12.1 gebruikers.

Wil je zien hoe de nieuwe bug in zijn werk gaat? Kijk dan even naar de onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen