Op deze manier is jouw Facebook-pagina onzichtbaar voor anderen

Apps Daniel Koster 19 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

Facebook is hartstikke verslavend, maar toch kan het verstandig zijn om jouw activiteiten en je profiel onzichtbaar te maken voor anderen. In dit artikel leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat.

Zo word je onzichtbaar op Facebook

Jouw leven kan een open boek zijn door Facebook. Dit, aangezien Facebook het je knap lastig maakt om jouw persoonlijke informatie zoals Facebook-activiteiten, foto’s en ingecheckte locaties onzichtbaar voor anderen te maken.

Met de volgende stappen helpen wij je om dit wel voor elkaar te krijgen. Na het doorlopen van de stappen zullen enkel je vrienden nog je basis-profiel kunnen zien. Het is trouwens aan jou of je alle stappen wilt doorlopen, of slechts bepaalde delen van je sociale Facebook-leven wilt afschermen van bijvoorbeeld potentiële werkgevers.

Stap één

Om te beginnen moet je eerst op het vergrendel-icoon rechts bovenin jouw profiel klikken. Klik vervolgens op ‘bekijk meer instellingen’.

Toekomstige berichten

Dit brengt je tot het menu genaamd ‘Privacyinstellingen en -functies’. Verander hier ‘Wie kan mijn toekomstige berichten zien’ naar ‘Alleen ik’.

Eerdere berichten beperken

Vervolgens kun je ook veranderen wie jouw eerdere berichten kan zien door te klikken op ‘Eerdere berichten beperken’ en dit te bevestigen. Op deze manier kan niemand anders dan jij en je vrienden jouw eerdere berichten zien en lezen.

Vriendschapsverzoeken

Daaropvolgend verander je je vriendschapsverzoeken van ‘Iedereen’ naar ‘Vrienden van vrienden’. Hierdoor zul je aanzienlijk minder random vriendschapsverzoeken binnen krijgen.

Beperken privéberichten

Je kunt ook het aantal mensen die je privéberichten kunnen sturen beperken. Dit doe je door ‘Van welke afzender moeten de berichten in mijn postvak IN worden gefilterd’ te veranderen van ‘Basisfiltering’ naar ‘Strikte filtering’.

E-mail adres en telefoonnummer

Om mensen ervan te weerhouden dat ze je kunnen vinden door te zoeken op het e-mailadres dat je hebt opgegeven, kun je dit veranderen door ‘Wie kan je zoeken met behulp van het e-mailadres dat je hebt opgegeven’. Deze moet je veranderen van ‘Iedereen’ naar ‘Vrienden’. Hetzelfde geldt voor ‘Wie kan je zoeken met behulp van het telefoonnummer dat je hebt opgegeven’. Verander deze dus ook naar ‘Vrienden’.

Het belangrijkste!

En nu één van de meest belangrijke aspecten voor het beschermen van jouw privéleven! Om ervoor te zorgen dat het niet mogelijk is voor mensen die jouw naam Googlen (aangezien je dat zelf nooit doet natuurlijk) om een preview van jouw publieke Facebook-tijdlijn te zien, moet je ‘Wil je dat in de resultaten van andere zoekmachines een link naar je tijdlijn wordt weergegeven’ deselecteren.

Tijdlijn en taggen

Goed, op naar het volgende menu. Klik nu op ‘Tijdlijn en taggen’ om de personen die op jouw tijdlijn kunnen taggen en reageren te beperken. Zorg ervoor dat je ‘Wie kan berichten plaatsen op je tijdlijn’, ‘Wie kan berichten op je tijdlijn zien waarin je bent getagd’, ‘Wie kan zien wat anderen op je tijdlijn plaatsen’ en ‘Wanneer je in een bericht bent getagd, welke nog niet toegevoegde gebruiker wil je dan aan het publiek toevoegen’ allemaal veranderd naar ‘Alleen ik’.

Berichten en tags controleren

Nu wil je jezelf ook de kans geven om eerst te kijken in welke foto of welk bericht je bent getagd voordat deze op Facebook staat. Verander ‘Berichten controleren waarin je door vrienden bent getagd voordat ze op je tijdlijn worden weergegeven’ en ‘Tags controleren die mensen toevoegen aan je eigen berichten voordat de tags worden weergegeven op Facebook’ beide naar ‘aan’.

Volgers

Verander vervolgens de instellingen omtrent wie je kunt volgen onder het menu ‘Volgers’. Om er zeker van te zijn dat jouw berichten alleen zichtbaar zijn voor jouw vrienden en niet ook nog eens voor jouw volgers, moet je ‘Wie kan me volgen’ veranderen van ‘Iedereen’ naar ‘Vrienden’.

Advertenties

We zijn er bijna! Klik op ‘Advertenties’ in het linkermenu. Dit geeft jou de keuze of je wilt dat jouw naam of sociale activiteiten met advertenties worden gepaard. Selecteer ‘Niemand’ voor ‘Externe partijen’ en ‘Wijzingen opslaan’. Doe hetzelfde voor het kopje ‘Advertenties en vrienden’ daaronder.

Apps

Ga nu verder naar het ‘app’-menu om te veranderen wat voor informatie de apps kunnen verkrijgen die jij gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de apps jouw informatie niet kunnen zien moet je ‘apps, websites and plugins’ veranderen van ‘enabled’ naar ‘disabled’. Hierdoor zal ‘Apps die anderen gebruiken’ ook automatisch veranderen waardoor vrienden jouw info niet kunnen zien in het geval dat jij dezelfde app als hen (hebt) gebruikt.

Oude Facebook-apps

Tot slot kun je controleren wie jouw berichten van oude gedateerde Facebook-applicaties van oude smartphones zien door ‘Oudere versies van Facebook voor mobile’ te veranderen naar ‘Alleen ik’. Hierna ben je helemaal klaar.

Check ook hoe je altijd de juiste film op Netflix kunt kiezen. Wist je trouwens dat je op WhatsApp ervoor kunt zorgen dat je contacten niet kunnen zien dat je online bent?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen