OpenAI maakt ChatGPT nog beter (en enger) met de komst van GPT-4

Apps Mark Hofman 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

OpenAI heeft vanavond officieel GPT-4 aangekondigd: een nieuw taalmodel voor kunstmatige intelligentie. Makkelijker gezegd: ChatGPT wordt nog beter (en enger) dan hij tot nu toe al was.

De afgelopen maanden gingen er al talloze geruchten over de komst van het nieuwe taalmodel. Uiteraard was er ook veel te doen over wat een dergelijke upgrade nu precies in de praktijk zou betekenen. Vandaag krijgen we het antwoord.

ChatGPT beter en enger dankzij OpenAI’s GPT-4

Om een handige AI-gestuurde applicatie als ChatGPT te laten werken moet de kunstmatige intelligentie logischerwijs een taal spreken. GPT-3.5 was die taal. GPT-4 wordt ‘m.

Volgens OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, is het nieuwe model niet alleen creatiever, maar werkt het ook veel beter mee. Zo heeft het veel minder moeite met het correct beantwoorden van moeilijkere kwesties.

De grootste verbetering is de mogelijkheid om tekst en foto’s te ontleden. Uiteraard antwoordt de AI alleen nog maar in tekst, maar zorgt dit wel voor een arsenaal aan nieuwe mogelijkheden.

Over het algemeen zijn de verschillen met het vorige taalmodel subtiel, maar moet de gebruikservaring dus aanzienlijk beter worden.

De waarschuwing voor gebruikers

Hoewel GPT-4 volgens OpenAI een verbetering is, waarschuwt het bedrijf consumenten wel voor het nieuwe taalmodel. De grootste problemen rondom ChatGPT zijn met deze versie nog niet volledig verdwenen.

CEO Sam Altman laat weten dat er nog steeds limieten zijn en de AI nog steeds bepaalde informatie uit de duim zuigt. Het genereren van schadelijke teksten of gewelddadige content zit nog steeds in de aard van het beestje.

Er zijn al een aantal applicaties die gebruikmaken van GPT-4. OpenAI laat weten dat onder andere Duolingo, Stripe en Khan Academy met het taalmodel werken.

Uiteraard wordt ook ChatGPT voorzien, maar zijn het wel alleen de Plus-abonnees die ermee aan de haal kunnen gaan. Dit abonnement kost je 20 dollar per maand.

Dit zijn de 5 beste vouwbare Android-telefoons op dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen