Harry Potter, Iron Man en Peaky Blinders: hier ken jij de cast van Oppenheimer van

Films & Series Lucas van de Wetering 26 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Oppenheimer, de Golden Globe winnende film van Christopher Nolan, is binnenkort de streamen vanaf de bank. Maar waar ken je al die bekende bekkies toch van?

De populaire biopic Oppenheimer uit 2023 was een megasucces. Maandenlang was er een gigantische strijd tussen de film en Barbie voor populairste film. Tot op de dag van vandaag kan je de film nog niet thuis bewonderen, maar daar komt binnenkort verandering in.

Vanaf 21 maart kan je de Nolan-hit bekijken op streamingdienst SkyShowtime. De cast van Oppenheimer bestaat uit boordevol bekende en getalenteerde acteurs, maar waar kan je deze cast eigenlijk allemaal nog meer van kennen?

Waar kennen we deze Oppenheimer’s van?

Met zo een uitgebreide cast zijn er altijd wel een paar acteurs die je ergens van kent. In het geval van Oppenheimer zijn het er wel heel veel, dus daarom een uitgebreid verhaal over wie, wat en waar.

Cillian Murphy | Thomas Shelby

Pesky Blinders-fan krijgen eindelijk waar ze al jaren op wachten
(Afbeelding: Netflix)

Oppenheimer heeft in de hoofdrol Cillian Murphy als Robert Oppenheimer zelf. Maar de rol waar Murphy vooral bekend om staat is Thomas Shelby uit geliefde historische dramaserie Peaky Blinders. Ook speelt Murphy in Dunkirk en meerdere Batman films.

Robert Downey Jr. | Iron Man

Zo kan Marvel Iron Man terugbrengen in Avengers: Secret Wars
(Afbeelding: Marvel Studios)

Robert Downey Jr. is nog een bekende naam uit Oppenheimer, hij staat vooral bekend als Tony Stark aka Iron Man. Downey Jr. heeft het geliefde personage jarenlang gespeeld in verschillende films. Ook vertolkte de acteur de rol van Sherlock Holmes en zagen we hem in films als Zodiac en Tropic Thunder geacteerd.

Emily Blunt | A Quiet Place

A Quiet Place Netflix
Bron: Paramount Pictures (via The Movie Database)

Emily Blunt speelt de vrouw van Oppenheimer in de populaire biopic. Maar je kan haar ook kennen van de bekende film The Devil Wears Prada. Populaire recente films waar Blunt de hoofdrol speelt zijn de A Quiet Place films, hier speelt ze het personage Evelyn Abbott

Matt Damon | The Martian

(Afbeelding: 20th Century Fox)

In Oppenheimer speelt Matt Damon de Generaal Leslie Groves, maar je kan Matt Damon zijn naam en gezicht van veel meer herkennen. Zo speelt Damon de hoofdrol in de bekende film The Martian. Ook is de acteur het gezicht van Jason Bourne en speelt hij in films zoals Saving Private Ryan en Interstellar.

Gary Oldman | Harry Potter

(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Harry Truman in Oppenheimer wordt gespeeld door de Britse acteur Gary Oldman. Je kent Oldman waarschijnlijk wel uit de bekende film- en boekenfranchise Harry Potter. Hij speelt hier de rol van Harry’s peetoom, Sirius Black. Verder kan je Oldman kennen uit films zoals The Hitman’s Bodyguard en Hannibal.

Florence Pugh | Black Widow

Van welke films en series je de cast van Oppenheimer kunt kennen
(Afbeelding: Disney)

Florence Pugh is de afgelopen paar jaar een echte ‘Rising star’. Naast Oppenheimer heeft ze een grote rol te pakken bij Marvel. Ze speelt hier het personage Yelena in Black Widow en Hawkeye. Verder kan je haar ook kennen uit films zoals Don’t Worry Darling, Lady Macbeth en binnenkort speelt ze in de film Dune 2.

Deze Oppenheimer-acteurs ken je wellicht ook

Naast deze grote supersterren zijn er ook veel andere acteurs in Oppenheimer die je waarschijnlijk wel van een andere film of serie herkent. Hier zijn een paar van de andere acteur en hun bekende films en series.

  • Alden Ehrenreich – Solo
  • Dane Dehaan – The Amazing Spiderman 2
  • David Dastmalchian – The Suicide Squad
  • Devin Bostick – The 100
  • Emma Dumont – The Gifted
  • Jack Quaid – The Boys
  • Josh Peck – Drake & Josh
  • Louise Lombard – After (I, II, III)
  • Rami Malek – Bohemian Rhapsody

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen