Oppo’s nieuwe opvouwbare smartphone is er een die we niet willen

Smartphones Jeroen Kraak 30 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Verschillende smartphonemerken zetten vol in op opvouwbare telefoons. Ook Oppo doet een duit in het zakje. Maar zit je daar nu echt op te wachten?

Het lijkt me best interessant om bij een productvergadering te zitten van een grote elektronicafabrikant. Omdat er steeds minder echt grote vernieuwingen zijn bij smartphones, moet je weleens out-of-the-box denken. Bij Oppo is waarschijnlijk iets misgegaan.

De bijzondere opvouwbare telefoon van Oppo

Oppo wil maar al te graag Samsung voorbijstreven op het gebied van smartphonemerken. Het bedrijf heeft de opvouwbare telefoon inmiddels onder de knie. Vooral de Flip5 met het nieuwe scherm aan de voorkant lijkt echt een mooie toevoeging te zijn.

Oppo heeft daar nu een eigen versie voor bedacht. Eentje die er op zijn zachtst gezegd bijzonder uitziet. Dat heeft alles te maken met het feit dat het scherm nu aan de kant van de hoofdcamera zit.

Dat is natuurlijk leuk als je van selfies maken houdt, maar daar houdt het wel mee op. Het is totaal niet handig als je berichten wilt beantwoorden of snel iets wilt checken. Zo moet je alsnog elke keer die telefoon openklappen en lijkt de telefoon zijn functie te verliezen.

Dit kan de smartphone nog meer

Toch is de camera het echte paradepaardje van de Oppo Find N3 Flip. Die lijkt tot nu toe de beste te zijn in een opvouwbare telefoon. Deze heeft een 50 MP hoofdcamera, een 48 MP ultragroothoeklens met macromogelijkheden en een 32 MP telefotocamera. Daarnaast heeft het met Hasselblad een uitstekende partner voor goede foto’s.

Onder de motorkap van de telefoon zit een Dimensity 9200-chip en 12 GB RAM. De batterij met een capaciteit van 4.300 mAh lijkt genoeg te zijn voor een dag en met 44W oplaadvermogen heb je toch snel weer batterij als je telefoon bijna leeg is.

De grote vraag die rest, is hoe duur deze opvouwbare smartphone van Oppo gaat kosten. Dat is voorlopig nog onbekend.

5 features maken de Samsung Galaxy Z Flip5 en Fold5 beter

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen