Opvallend: deze grote PS5-games komen ook naar de PS4

Games Jelle van Es 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Toen Sony de PS4 op de markt bracht, was het eigenlijk gelijk klaar met de PS3. Met de komst van de PS5 lijkt dat echter anders te liggen. Want heel wat grote nieuwe games komen ook nog uit op het oude platform.

Ja, er zijn op dit moment een paar PS5-games die je niet op de PS4 gaat zien. Denk daarbij aan Demon’s Souls, Returnal en binnenkort Ratchet & Clank: A Rift Apart. Maar veel andere titels verschijnen ook nog op het oude platform. En daar worden nu twee opvallende namen aan toegevoegd.

PS5-games komen ook nog gewoon op de PS4

In een interview met Hermen Hulst op het PlayStation Blog, liet de baas van de PlayStation Studios weten dat het bedrijf niet van plan is om de 110 miljoen eigenaren van de PS4 in de kou te laten staan. Volgens hem zijn er zeker games die je alleen op de PS5 kunt gaan spelen omdat die echt de extra kracht nodig hebben, maar zijn er ook titels die ook nog op de PS4 komen. Van Horizon: Forbidden West wisten we al dat die zo’n versie krijgt. Maar ook de nieuwe God of War en Gran Turismo gaan nog op het oude platform verschijnen.

Horizon Forbidden West PlayStation 4
Horizon Forbidden West komt dus ook nog op de PS4 (Afbeelding: PlayStation)

De vraag is natuurlijk wel in hoeverre deze PS5-titels een beetje gaan werken op de PS4. We hebben al een aantal games gezien die duidelijk voor next-gen gemaakt zijn en dan een beperkte versie krijgen op de oude spelcomputers. En die versie zagen we nooit, omdat de beelden van de game in trailers en gameplayvideos vaak vanaf een krachtige pc of een next-gen spelcomputer worden gemaakt. Daardoor is het consumentenvertrouwen wat omlaag gegaan.

God of War komt later

Hoewel het goed is dat er straks nog wat toffe games op de PS4 komen, is er ook wat minder goed nieuws. De ontwikkeling van God of War Ragnarok voor de PS5 (en dus ook 4) loopt wat vertraging op en daarom is besloten om de game pas in 2022 uit te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen