Huawei introduceert de Freebuds 4 (en ze passen gegarandeerd!)

Gadgets Jelle van Es 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Ze waren al een paar weken geleden aangekondigd voor de Chinese markt, maar nu zijn de Huawei FreeBuds 4 ook voor de Nederlandse markt aangekondigd. De nieuwe draadloze earbuds zijn voorzien van een aantal interessante elementen.

Een tijdje geleden gingen we met de Huawei FreeBuds 4i aan de slag. Normaal gesproken lanceert een bedrijf eerst zijn nieuwe vlaggenschip en daarna pas de budget versie. Maar Huawei draaide het deze keer om.

Maak kennis met de Huawei FreeBuds 4

De Huawei FreeBuds 4 zijn vanaf vandaag te pre-orderen voor 129 euro. Als pre-orderaar krijg je 20 euro korting. Daar buiten om kost hij 149 euro. Hij verschijnt dan ergens eind juni. Net zoals zijn voorganger gaat het om earbuds die gebruik maken van active noise cancelling. Maar dit nieuwe model gaat iets verder. Wanneer de ruis ruisonderdrukking is ingeschakeld, detecteren de oordopjes automatisch de vorm van het oor van de gebruiker, en bepalen ze de optimale instellingen, ongeacht de situatie. Dat klinkt dus alsof het bedrijf een techniek heeft om jouw oren af te lezen.

De Huawei FreeBuds 4 maken gebruik van een zogenaamd Liquid Crystal Polymer (LCP) composiet diafragma. Daarmee kan met een frequentiebereik tot 40kHz hoge geluidskwaliteit opleveren. Ten op zichte van zijn voorganger is de bas zo’n 15 procent krachtiger. De oordopjes kunnen tot vier uur aan muziek afspelen. Dat kan met de oplaadhouder tot 22 uur worden uitgebreid. Met ANC aan gaan de oordopjes overigens 2,5 uur mee. Wanneer je ze wil opladen, dan zorgt een kwartiertje opladen er voor dat je weer 2,5 uur (zonder ANC) van de oordopjes kan genieten. De oortjes zijn daarbij licht en wegen zo’n 4,1 gram. Verder

Te gebruiken met meerdere apparaten

De FreeBuds 4 zijn te gebruiken met meerdere apparaten tegelijkertijd. Daarbij is het dus mogelijk dat je op het ene moment op je iPhone naar muziek luistert en daarna overgaat naar je Windows pc om daar je serie op te volgen. En als je dan gebeld wordt, dan gaat het geluid weer automatisch over naar dat gesprek. Het enige waar ik op hoop, is dat ze wat lekkerder zitten dan de 4i-variant van het bedrijf.

Huawei FreeBuds 4i: geweldige keuze voor een beperkt budget

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen