Huawei FreeBuds 4i: geweldige keuze voor een beperkt budget

Gadgets Jelle van Es 7 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Op het gebied van de draadloze oordopjes of earbuds is de keuze reuze. Als je een klein budget hebt, dan kan je vandaag de dag al snel iets halen bij de Lidl. En wanneer je iets meer geld hebt, dan zijn de AirPods Pro nog altijd de beste keuze. Maar wanneer je op zoek bent naar een set met functies en een goede prijs, dan kom je terecht bij de Huawei FreeBuds 4i.

Eerlijk is eerlijk. Tijdens het testen was ik niet helemaal overtuigd van de Huawei FreeBuds 4i. Maar dat komt dan ook wel een beetje doordat ik verwend ben geraakt. De laatste tijd heb ik setjes in mijn oren gehad die rond een adviesprijs zaten van zo’n 200 euro. Zonder te kijken dacht ik dat deze set ook rond die prijs zit. Maar daar heb je het sterke punt van dit product. Voor 79 euro haal je ze namelijk in huis. En als je de earbuds tegen die prijs afzet, dan krijg je best veel terug voor wat je er voor betaald.

Huawei FreeBuds 4i Review

Toch wil ik wel één ding benoemen voordat ik de positieve punten aanhaal. Ik vond de Huawei FreeBuds 4i verre van lekker zitten. Je krijgt drie verschillende soorten eartips mee, maar geen enkele zat lekker. Ik moest tijdens het luisteren naar muziek via de smartphone echt niet te veel bewegen, want anders vielen ze eruit. En zelfs wanneer ik redelijk stil zat, had ik constant het gevoel dat ze uit mijn oren gleden.

Huawei FreeBuds 4i
De oplaadcasse (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Een ander minpunt, dat wel een stuk kleiner is, is dat het doosje waarin de Huawei FreeBuds 4i zitten om op te laden nogal goedkoop aanvoelt. Zo is het scharnier niet erg stevig en blijft het niet helemaal staan wanneer je hem opent, waardoor hij zo weer dicht knalt. Het doet niks af aan de gebruikservaring, maar ik vond het wel irritant.

Goed, dat zijn dus wat minpunten die je vindt op het product. Maar wanneer de oordopjes enigszins zitten, dan krijg je zoals gezegd dus veel functies voor een relatief lage prijs. De belangrijkste is de active noise cancellation, waardoor je bijna geen last hebt van omgevingsgeluiden. Ideaal dus als je thuis aan het werk bent en even de rust wilt ervaren van de drukte om je heen. En de kwaliteit van het blokkeren van omgevingsgeluid is dik in orde. Het is zeker niet dat je niks meer hoort, maar rustiger wordt het wel.

Huawei FreeBuds 4i
Het doosje klapt dicht als je hem neerlegt, dus vandaar mijn lelijke handen (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Goed geluid

Daarnaast is het geluid dat door de Huawei FreeBuds 4i naar binnenkomt van een nette kwaliteit. Muziek komt helder binnen en wanneer je er mee wilt bellen, dan loopt dat eigenlijk als een zonnetje. Ook bij dat laatste geldt dat je geen last hebt van geluiden om je heen.

Tot slot gaan de Huawei FreeBuds 4i redelijk lang mee. Wanneer ze volledig zijn opgeladen, dan gaan ze tussen de 8 en de 10 uur mee, afhankelijk van hoe hard je het geluid zet. Met de case kun je er nog eens 20 uur aan batterijleven bij optellen. Mocht je tijdens het gebruik ze volledig leeg maken, dan moet een minuut of tien opladen ervoor zorgen dat je er daarna weer vier uur lang plezier van hebt. Dat zijn statistieken die gewoon horen bij een hoogwaardige set earbuds.

Huawei FreeBuds 4i
Goede earbuds voor deze prijs (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Slimme keuze

De Huawei FreeBuds 4i zijn dus zeker niet de beste earbuds op de markt. Maar wanneer je zoekt naar een set met veel functies voor een scherpe prijs, dan kun je er eigenlijk niet om heen. Ze zijn nu verkrijgbaar.

Battle of the Earbuds: wat zijn de best True Wireless oortjes van het moment?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen