EPOS GTW 270 Hybrid: draadloze earbuds voor gaming en meer

Games Jelle van Es 21 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

EPOS heeft het afgelopen jaar al heel wat interessante producten voor gamers op de markt gebracht. De diverse headsets zijn voorzien van een redelijke prijs, maar daar krijg je wel kwaliteit voor terug. Dat geldt ook voor de EPOS GTW 270 Hybrid. Dit is een set draadloze oordopjes die van meerdere markten thuis is en je op die manier eigenlijk twee vliegen in één klap slaat.

Enerzijds zijn het oordopjes die je via bluetooth verbindt met je smartphone, laptop of tablet. Op die manier zijn ze ideaal om tijdens het werken te gebruiken. Maar met het grootste gemak verbind je ze met bijvoorbeeld de PlayStation 4 om ze op die manier bij het gamen te gebruiken. Dit zijn de punten die me tijdens het gebruik van de EPOS GTW 270 Hybrid zijn opgevallen.

De EPOS GTW 270 Hybrid is een premium product

Vanaf het moment dat je de EPOS GTW 270 Hybrid uitpakt, voelt het als een premium product. De verpakking is netjes, het oplaaddoosje ziet er kwalitatief goed uit en straalt luxe uit en de oordopjes zelf mogen er ook zijn. Wat dat betreft is dit echt een fijn product om in huis te halen of cadeau te doen. En de oordopjes zelf zien er ook gewoon goed uit, waardoor je niet het idee hebt dat je met matige AirPods-rip offs te maken hebt.

Komt met nette oplaadcase (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Zeer makkelijk verbinden met spelcomputer

Het eerste wat ik heb gedaan met de EPOS GTW 270 Hybrid is ze gebruiken met de PlayStation 4. Daarbij moet je wel gebruik maken van de dongle die bij het product wordt geleverd. Dat is een klein USB-dongle. Die past niet direct op de PS4 en dus moet je gebruik maken van een kabel die USB-A naar USB-C verwerkt. Maar als je die eenmaal in de spelcomputer hebt en je hebt de oordopjes uit het doosje gehaald, dan werkt het direct. Het geluid gaat gelijk over naar de oordopjes op een zelfde manier wanneer je een headset in de controller plugt. En vanaf dat moment kun je dus het gamegeluid via de oordopjes horen en chatten met je vrienden.

smartphone gebruik
Handig voor de Nintendo Switch (Afbeelding: EPOS)

Ook voor muziek via smartphone

Maar met hetzelfde gemak verbind je ze dus via bluetooth met je smartphone. Leg daarvoor de oordopjes in de oplaadcase en hou de knop een paar seconden ingedrukt om het bluetooth-pairing te werken. Vervolgens even op je smartphone de koppeling maken en vervolgens kun je je audio via de oordopjes binnen laten komen. Wanneer je dan de oordopjes op een later moment weer uit de case haalt, dan gaat die verbinding automatisch en kun je zodoende binnen de kortste keren genieten van je Netflix-serie of iets anders dat je kijkt of luistert.

EPOS GTW 270 Hybrid
Gebruik met smartphone (Afbeelding: EPOS)

Batterij van EPOS GTW 270 Hybrid gaat lang genoeg mee

De batterijen van de EPOS GTW 270 Hybrid eabuds gaan zo’n vijf uur mee. Dat is dus over het algemeen meer dan genoeg. Vervolgens kun je ze makkelijk opladen in de draadloze case. Een volle case en volle earbuds samen moeten er voor zorgen dat je onderweg zo’n twintig uur er mee aan de slag kan. Dat is dus meer dan genoeg voor een volle werkdag thuis of voor de toekomst waarbij we weer een flink stuk kunnen gaan vliegen.

Lang genoeg te gebruiken (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Ideaal om mee te sporten

Ik werk inmiddels al bijna een jaar thuis en dat gaat redelijk goed. Daarbij probeer ik elke dag een uur te sporten. De ene keer een stuk buiten skeeleren, terwijl ik de keer daarop op de hometrainer zit. In beide gevallen was ik tevreden over de EPOS GTW 270 Hybrid. Ze blijven goed op hun plaats, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat ze door beweging uitvallen. Daarnaast is het goed om te weten dat ze voorzien zijn van IPX waterbestendigheid. Ze zijn daarmee bestand tegen zweet en lichte regen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat een flinke workout er voor zorgt dat ze kapot gaan.

De EPOS GTW 270 Hybrid is vanaf vandaag verkrijgbaar bij verschillende webshops. Hij krijgt daarbij een adviesprijs van 199 euro. Er is ook een versie zonder dongle, die enkel bedoeld is voor bluetooth-mogelijkheden. Deze kost 169 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen