Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

LG ziet het niet meer zitten en maakt ingrijpende beslissing over smartphones

LG heeft de afgelopen paar jaar weinig succes weten te behalen op smartphone gebied. Het Zuid-Koreaanse bedrijf legt het af tegen concurrenten Huawei en Samsung, waardoor het zomaar eens een ingrijpende beslissing kan nemen.

In een interne memo, die is uitgelekt door The Korea Herald, laat CEO Kwon Bong-seok aan zijn werknemers weten dat er plannen zijn om grote wijzigingen door te voeren. LG zou in 2021 zomaar eens kunnen stoppen met zijn smartphones.

LG maakt ingrijpende beslissing

In de afgelopen vijf jaar heeft LG ruim 4.5 miljard dollar verloren. Naast het feit dat het bedrijf op smartphonegebied al een flinke achterstand heeft op de concurrentie, zal dat gat dus ook niet zo snel gedicht worden. Reden genoeg om eens goed te kijken wat er nu precies met de smartphones van het bedrijf kan gebeuren. Zo laat LG CEO Kwon Bong-seok in een memo weten dat het tijd is voor verandering. Zo is te lezen:

Volgens de CEO moeten werknemers met alle mogelijke scenarios rekening houden. LG kijkt naar mogelijkheden om de smartphonetak van het bedrijf te minimaliseren of zelfs te verkopen. Mochten dit geen reële opties zijn voor LG, dan kan het bedrijf ook overstappen op verkoop. Best een ingrijpende belissing voor een groot bedrijf zoals deze.

LG Wing
Filmpje kijken en WhatsApp gebruiken (Afbeelding: LG)

Het gaat overigens niet om een gerucht. Waar The Korea Herald inderdaad de interne memo via een anonieme bron heeft verkregen, meldt het bedrijf zelf tegenover The Verge dat het bericht inderdaad verstuurd is. Wel maakt het bedrijf duidelijk dat er op dit moment nog niets besloten is.

De oprolbare smartphone

Het is opvallend dat LG precies nu aan het kijken is naar de smartphonemarkt. Dat het bedrijf al jaren niet meer succesvol is op dat gebied was duidelijk, maar tijdens CES 2021 werd er nog wel een heel interessant concept getoond. Het bedrijf werkt aan een oprolbare smartphone waar we vorige week dus een klein voorproefje van kregen.

Het laatste fysieke model dat we in handen hebben gehad is de uiterst interessante LG Wing. Meer weten over dat toestel, check dan de link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!