Android-smartphones worden door komende upgrade een stuk handiger

Het ziet ernaar uit dat Android 12 een waardevolle verandering doorvoert op het gebied van multitasking op je smartphone of tablet. Google werkt mogelijk aan een functie genaamd App Pairs, waarmee twee apps dus één groep kunnen vormen op het grote scherm van je telefoon.

Hoewel schermen op smartphones de laatste jaren alleen maar groter geworden zijn, zien we ondertussen ook dat de aanwezige software daar nog niet optimaal gebruik van maakt. Zo kun je bijvoorbeeld al met Android 11 twee apps naast elkaar draaien, maar de implementatie daarvan is nog een beetje rommelig.

Als we de redactie van 9to5Google mogen geloven, dan brengt versie 12 van het besturingssysteem daar mogelijk verandering in. Google werkt namelijk aan een functie genaamd App Pairs, waarmee twee apps dus gegroepeerd worden op het display.

Mockup App Pairs
Mockup van App Pairs (Afbeelding: 9to5Google)

Android 12 met App Pairs

Op moment van schrijven zijn de details nog schaars. Maar het idee achter de App Pairs lijkt als volgt te zijn: je kiest twee apps uit die je wil gebruiken, die vervolgens als een enkele taak binnen Android gelden. Het zou zelfs kunnen zijn dat je die twee apps tegelijkertijd lanceert, zodat je ze niet zelf handmatig hoeft te selecteren om ze vervolgens het scherm te laten delen.

Dit scheelt dus een handeling, aangezien je het delen van het scherm nu nog zelf moet regelen. Dat is nu nog vrij lastig. Je opent eerst app één, dan app twee en daarna open je het menu van recente apps. Daar kies je de apps uit die je in beeld wil door het scherm in te drukken. Vervolgens verschijnt er een menu in beeld waarmee je het gesplitste scherm kunt regelen. Als dit gemakkelijker kan, dan moet Google dat dus ook vooral doen.

Sommige Android-fabrikanten, zoals Samsung, bieden soortgelijke functies al aan — maar die mogelijkheid zit dus niet standaard in het besturingssysteem. Het is nog niet duidelijk wanneer Google de mogelijkheid aankondigt en of die daadwerkelijk in Android 12 zit. De eerste ontwikkelaarsversie van de upgrade wordt ergens in de komende weken verwacht.

9to5Google

Reageer op artikel:
Android-smartphones worden door komende upgrade een stuk handiger
Sluiten