Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 21 jan 2021

Google Chrome komt met goede nieuwe update voor je wachtwoorden

De update voor Google Chrome voegt een dashboard toe waarmee je checkt hoeveel zwakke wachtwoorden je hebt opgeslagen bij je account. Je hebt hiervoor versie 88 nodig. Zie je dus rechts bovenin je scherm de melding staan dat je kunt updaten, doe dat dan vooral. Want het kan je helpen.

Google laat weten dat er nu een verse update klaarstaat voor Google Chrome, voor Windows, Mac en Linux. Mocht je gebruikmaken van de ingebouwde wachtwoordmanager (waarschijnlijk is een zelfstandig product verstandiger, maar het is beter dan niets), dan krijg je nu toegang tot een extra mogelijkheid.

De browser kan namelijk helpen bij het achterhalen van zwakke wachtwoorden. Dat doe je door naar de pagina voor wachtwoorden te gaan. Dat kan op twee manieren. Of je klikt op je profielfoto, rechts bovenin, en daarna op het sleutje. Of je gaat direct naar chrome://settings/passwords (door die link te kopiëren).  Op die pagina staat een grote blauwe knop met de tekst Wachtwoorden controleren. Vervolgens krijg je een overzicht te zien met wachtwoorden die aangepast moeten worden.

Google Chrome browser coronavirus
Google-zoekmachine binnen Chrome-browser. (Afbeelding: Denis Charlet / AFP)

Google Chrome updaten

Je doet er dus goed aan snel je Google Chrome-browser te updaten, zodat je kunt checken welke wachtwoorden aan een update toe zijn. Daarnaast moet het ook gemakkelijker worden veel wachtwoorden in één keer aan te passen. De veranderingen zijn nu al live voor desktop- en iOS-gebruikers. Mocht je Android gebruiken, dan moet je nog even wachten tot de update arriveert.

Verder heeft Google nog een aantal kleinere veranderingen doorgevoerd. Wanneer je bijvoorbeeld de donkere modus van Windows 10 geactiveerd hebt, dan hebben verscheidene pagina’s, zoals Bladwijzers en Geschiedenis, nu ook donkere scrollbars. Ftp-ondersteuning is volledig weggehaald, evenals ondersteuning voor macOS Yosemite. Mocht je een Chromebook gebruiken, dan kun je nu donkere en lichte thema’s testen. Die activeer je door naar chrome://flags/#dark-light-mode te gaan. Andere gebruikers krijgen toegang tot de tabzoekfunctie, via chrome://flags/#enable-tab-search.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Reageer op artikel:
Google Chrome komt met goede nieuwe update voor je wachtwoorden
Sluiten