Instagram kijkt naar TikTok en neemt mogelijk drastische maatregelen

Apps Sam Dille 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoofd van Instagram Adam Mosseri heeft gesuggereerd dat hij niet tevreden is met het Reels-platform van het social media platform. Hij geeft toe dat rivaal TikTok momenteel beter presteert.

In een gesprek tijdens de Decoder-podcast van The Verge zei Mosseri: “Ik ben er nog niet blij mee. We groeien zowel in aantal views als aantal gebruikers, maar we hebben nog een lange weg te gaan. we moeten eerlijk zijn dat TikTok op dit moment voorop loopt.”

Op deze manier wil Instagram TikTok de baas blijven

De Instagram-lead prees de creatieve tools van TikTok, zoals effecten en filters. Hij liet doorschemeren dat het social media platform uiteindelijk iets soortgelijks zal gaan lanceren. Zo hebben creatievelingen meer manieren om zich te uiten.

“Ik denk dat we beter moeten worden in het bouwen van krachtigere en creatievere tools, zodat mensen die creatiever zijn dan wij en inhoud maken voor de kost, de mogelijkheid geven om iets te maken, dat gaat knallen,” zei hij.

Om TikTok te kunnen evenaren zou Instagram alles uit de kast moeten trekken. Mosseri suggereerde ook dat de app zou kunnen zoeken naar een combinatie van enkele bestaande video-formats. Veel mensen weten namelijk nog steeds niet het verschil tussen video’s op Instagram’s feed, IGTV en Reels.

Instagram tiktok
Verschillende videoformats van Instagram (Afbeelding: Instagram)

“We willen niet te hard van stapel lopen, dus we kijken hoe we niet alleen met IGTV, maar op heel Instagram formats kunnen vereenvoudigen. De gebruiker heeft meer eenvoud nodig, omdat we vorig jaar veel nieuwe features hebben gelanceerd,” zei hij. “We gaan dit jaar dus terug naar eenvoud en ambacht.”

Het is een interessante teaser naar waar Instagram zich het komende jaar mee bezig gaat houden. Met al deze aparte video formats, zou een samenvoeging helemaal niet slecht uitkomen. Of deze nieuwe aanpassingen Instagram gaan helpen om TikTok te verslaan is nog maar de vraag. Tik Tok krijgt namelijk ook in Google een belangrijke plek tussen de zoekresultaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen